Tp-link tl-wr740n i problem z pocztą (zewnętrzny program)


(Serafinko) #1

Witam, kupiłam router tp-link tl-wr740n, mam internet w dialogu, system: windows Vista. Po podłaczeniu wszystkiego wg instrukcji i skonfigurowaniu routera, internet działa - tzn. działają przeglądarki internetowe, ale nie działa program do odbierania poczty (thunderbird i żaden inny). Za każdym razem otwiera się okienko wybierania połączenia telefonicznego. Nie mam tam nic dodanego, żadnego szerokopasmowego internetu, okienko jest puste. Wszystko działało na kablu. Dziękuję z góry za pomoc.


#2

Teraz masz router, ale pewnie wcześniej miałaś modem z Dialogu i ichnią aplikację dostępową. Odinstalowałaś to?


(Serafinko) #3

jak mam to odinstalować?? próbowałam wyłączyć połaczenie lokalne, ale nadal nie działało?


#4

W "Dodaj/Usuń programy" sprawdzałaś?


(Serafinko) #5

mam tam Realtek Ethernet Driver

-- Dodane 14.09.2010 (Wt) 20:43 --

a moze powinnam cos zmienic we własciwościach karty bezprzewodowej, w protokole TCP/IP ustawić IP 192.168.1.x (mam teraz pobierz automatycznie) albo na stronie routera zmienić coś w ustawieniach DHCP, moze skolonować tam adres MAC karty bezprezwodowej?

-- Dodane 14.09.2010 (Wt) 20:44 --

a moze powinnam cos zmienic we własciwościach karty bezprzewodowej, w protokole TCP/IP ustawić IP 192.168.1.x (mam teraz pobierz automatycznie) albo na stronie routera zmienić coś w ustawieniach DHCP, moze skolonować tam adres MAC karty bezprezwodowej?


#6

Nie, to jest karta sieciowa. Tego nie ruszaj. Podstawowe pytanie: miałaś wcześniej zainstalowany ten program o którym mówiłem? Chodzi mi o aplikację dostępową Dialogu.


(Serafinko) #7

tak, wczesniej łączyłam się przez modem dialogu za pomocą kabla

-- Dodane 14.09.2010 (Wt) 20:45 --

konfigurowałam połaczenie szerokopasmowe PPPoE przy pomocy danych podanych przez dialog

-- Dodane 14.09.2010 (Wt) 20:47 --

chodzi ci o taka aplikację dołaczoną przez płytke z dialogu? nie instalowałam tego z płytki, tylko ręcznie utworzyłam nowe połaczenie


#8

To teraz usuń to połączenie.


(Serafinko) #9

usunęłam połaczenie szerokopasmowe, ale problem nie zniknał