Niedawno w RTV Euro AGD zakupiłem ten mikrofon za 80zł.
Od początku mikrofon jest bardzo cichy że mnie nie słychać na filmach, jeszcze niedawno w ogóle nie chciał działać.
Jaki jest powód tego problemu?Już mój mikrofon z słuchawek był głośniejszy.
Niedawno w RTV Euro AGD zakupiłem ten mikrofon za 80zł.
Od początku mikrofon jest bardzo cichy że mnie nie słychać na filmach, jeszcze niedawno w ogóle nie chciał działać.
Jaki jest powód tego problemu?Już mój mikrofon z słuchawek był głośniejszy.
Bo to pewnie chiński szmelc, dziwne że ci go sprzedali, na siłę sprzedawca chciał dostać “punkty” do premii…?
Hej,
Pozdrawiam,
Dimatheus
Pewnie tak…
Masz zainstalowane sterowniki audio do tej karty dźwiękowej? Na pierwszym zrzucie ekranu widać, że wydajność mikrofonu możesz jeszcze podbić, to nic nie daje?
Sprawdź to, o czym pisze @anon741072 i dodatkowo:
Po co mu dwa kanały przy tym jednym mikrofonie?
Co by w czasie nagrywania słyszał się w obu kanałach. Oczywiście to strata miejsca, bo oba kanały są takie same, ale co tam.
Wystarczy porządny interfejs audio i też będzie.
Mam sterowniki Realtek High Definition Audio.Jak podbije wydajność mikrofonu to bardzo szumi.
Widzę że masz sterowniki zainstalowane, ale pytałem czy to są te ze strony producenta płyty głównej które zalinkowałem, czy może dostarczone przez Windows Update od MS.
Nie napisałeś też czy coś się zmienia po wyłączeniu opcji odszumiania i ustawieniu mniejszego próbkowania.
1.Jak wyłączę tłumienie zakłóceń to mi szumi a dźwięk jest nagrywany jeszcze ciszej.
2.Nie wiele to daje.
Czy po podłączeniu mikrofonu pojawia się komunikat sterowników Realtek-a, by zdefiniować, jaki sprzęt podłączono do gniazda? Coś mniej więcej takiego.
Nic takiego nie mam.
1.Jak wyłączę tłumienie zakłóceń to mi szumi a dźwięk jest nagrywany jeszcze ciszej.
2.Nie wiele to daje.
A możesz pokazać na screenie, jak wygląda panel dźwiękowy Realtek-a?
Nie mam tego panelu.