Transfer przez LAN :/ koszmar :help:

Mam taki problem - jestem w sieci LAN i mamy taki sieciowy hub na DC - tyle ze ja mam transfer po prostu tragiczny - w okolicach 40-100 kb - tyle ze wczesniej mialem w okolicach 1,5 Mb - i taka wlasnie predkosc maja ode mnie inni - nigdy wczesniej nie mialem takiego problemu :frowning: gadalem z jednym kumplem (Adminem)(za 1-szym razem jak zobaczylem ze mam taki slaby transfer) to mi powiedzial ze od niego tak slabo idzie bo skanuje antyvirem akurat, pozniej ssalem od innego kumpla (tez admina) i on stwierdzil ze to kwestia zlego ustawienia programu, co jest niemozliwe - caly czas mam te same, to napisał tylko ze powinienem chyba w najblizszym czasie formata zrobic i sie wylaczyl - dziwne ze dwóch adminow tak mnie zbywa - moze to oni jakos na to mogli wplynac ?? (dodam ze nie tylko oni sciagali ode mnie z transferem 1.5 Mb) Formata nie chce mi sie robic bo mi akurat system ladnie lata :slight_smile: pomocy :help:

Sprawd┼║ czy nie masz jakiego┼Ť Exploit bo one zwalnij─ů czia┼éanie neta! !!

ale co to jest to Exploit ?? programik wpis w rejestrze czy co ??

Spybot Search&Destroy przeskanuj, tam mozesz to znale┼║─ç.

Zdob─Ödziesz go np. tu : http://www.dobreprogramy.com/index.php? ... d=188&t=55

jakos tak dziwnie nie chce mi sciagac :confused:

Spybota? Poszukaj innych ┼║r├│de┼é. Albo przegl─ůdarka blokuje Ci pop-upy.

nie moze mi sciagnac z linku od Damiana :confused: (ani flashgetem ani w IE)

Edit: Dzieki dla Admina za przeniesienie do tego dzia┼éu - znaj─ůc zainteresowanei tym dzialem na pewno ktos mi szybko pomoze :frowning:

A z tego te┼╝ nie mo┼╝esz ?? http://pliki.dobreprogramy.pl/spybotsd13.exe

no wlasnie z tego mi nie chce :confused: ale juz sciagnalem - tylko ze angielska wersje :confused: pojawilo sie DSO Exploit - rozumiem ze usunac tak ??

Edit: nie usunac tylko fix tak ??

Tak, prawdopodobnie po ponownym uruchomieniu komputera, DSO zn├│w sie pojawi.

faktycznie - pojawilo sie i usunalem - ale problem głowny nadal istnieje - transfer jest horrendalnie niski :confused:

i zeby nikogo nie zmylilo - transfer z internetu mam dobry - tylko ten przez hub naszej sieci nie

DSO exploit i tak bedzie Ci sie ukazywal co skanowanie!

Mi pomoglo to : (pana Piotra11)

Problem napewno nei le┼╝y po stronie DSO EXPLOITA :?

metoda Sharka (a w┼éa┼Ťciwie piotra11) nie pomog┼éa :frowning: buuu

ale zauwazylem dzisiaj ze w polaczeniach sieciowych mam nowy element (mogl pojawic sie wczesniej - ale dopiero dzisiaj zauwazylem): jako brame internetowa mam: Po┼é─ůczenie lokalne 2 na WLODEK (WLODEK to jeden z komputer├│w w naszej sieci) - w ustawieniach TCP/IP mam ustawienia automatyczne - bez bramy - gada┼éem z adminem - sprawdzalem co bedzie przy ustawieniach recznych - ikona nadal siedzi :confused: czy to moze wplywac na transfer przez siec ??

PS Dolaczam screena:

Schowek02.jpg