Travelmate 380 nie odpala systemu


(Oklej) #1

witam. mam nastepujacy problem . laptop acer travelmate 380 nie chce mi odpalic systemu (XP PRO) gdy wlacze kompa to zaczyna normalnie az w pewnym momencie wyskakuje ten wspanialy niebieski ekran ( a problem has been detected... DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ...) i tam jeszzcze jakies ciagi cyfr na dole. Mam go od niedawna. Po tygodniu uzytkowania przestal ladowac baterie i zaczelo sie to co przed chwila opisalem. W trybie awaryjnym chodzi ok. Gdy przeinstaluje sys jest dobrze przez chwilke. Nie wiem czy to co instaluje zaraz po postawieniu nowego sys moze miec jakis zwiazek z tym niebieskim monitem a jest to avast, winamp jakies kodeki i stery do podzespolow laptopa z netu (do konkretnego modelu). !AYUDA ME POR FAVOR!


(Alien279) #2

Podaj te cyfry co na dole pokazują się przy BSoD (niebieski ekran)


(Oklej) #3

.... kombinowal kombinowal wykombinowal ... problem jakby zalatwiony... kwestia sterownikow. odinstalowalem wszystko w safe mode i zainstalowalem znow. system odpala w normalnym trybie.tylko. caly czas samoczynnie mi wykrywa jakies nowe sprzety. nawet te ktore juz sa zainstalowane. jak chce zrobic dodaj usun sprzet to mi wyskakuje info ze moge instalowac tylko jedno urzadzenie na raz. i ze instalacja innego urzadzenia wlasnie jest w toku (tlumaczone z ang). tylko nie wiem o co z tym chodzi bo nic sie nie instaluje a jak zrestartuje system sprawa wyglada tak samo. wyglada to tak jakby instalka czegos sie gdzies w przestrzeni XP zawiesila. nie ma do niej zadnych odnosnikow typu okno instalacji etc. w procesach tez nic nie widze. o co moze chodzic ?


(Alien279) #4

A nie jest napisane co to za sprzęt?