Tray przy starcie systemu - brak niektórych ikon


(Szarex2 0) #1

Od czasu do czasu zdarza się, że po włączeniu komputera w pasku tray brakuje niektórych ikonek. Czasem muszę kilkakrotnie restartować system zanim uruchomi się tak, jak powinien - czyli w tray-u będzie wszystkie 10 ikonek - trzy od sterowników, 3 od bezpieczeństwa, trzy od neostrady + jedna od drukarki. Czy ktoś wie, dlaczego tak się dzieje i jak to naprawić?

Pozdrawiam.


(Adarek) #2

Poczytaj co nam pomogło:

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … B1ce+ikony


(Szarex2 0) #3

Phylby , dzięki :slight_smile: Używałem szukajki ale nie znalazłem tego tematu :slight_smile:


(Adarek) #4

No co ty??

ja własnie za pomocą niej znalazłem.

Ps.

Swoją drogą 10 ikon ?? Zmniejsz to koniecznie.

Co najmniej połowa z tego spowalnia sytem na starcie. Jak nie wszystkie.

Przecież można włączac ręcznie programy. Od drukarki napeweno.

A co to za programy od bezpieczeństwa ?? Pewno o jeden za dużo .

Poczytaj.

http://www.searchengines.pl/phpbb203/in … topic=7723

http://www.searchengines.pl/phpbb203/in … =5989&st=0


(Szarex2 0) #5
  1. Antivir

  2. Firewall

  3. Centrum bezpieczeństwa (w sumie chyba niezbyt potrzebnr, bo zaporę MS mam wyłączoną - korzystam z firerwalla innej firmy niż MS - ale nie wiem jak to wyłączyć)


(Adarek) #6

Automartyczne aktualizacje i centrum zabezpieczeń >>> wyłączyć .

Wchodząć na dobreprogramy masz info. Kiedy jakie łatki zainstalować .

Ps.

Panel sterowania>>>Zapora systemu

Dalej :

Mój komputer>>> Właściwości >>>Aktualizacje automatyczne.

Wyłączasz usługi aktualizacji i zapory. W tej kolejności

W linkach jest wszystko na tacy.

Nie czytałeś widzę :

Nie chce się ??


(Szarex2 0) #7

Mam wyłączone automatyczne aktualizacje i zaporę systemową. Zawsze po reinstalce wyłączam te rzeczy z poziomu Centrum zabezpieczeń.