Trekstor Tablet SurfTab Duo W1 (10,1" Wi-Fi, 3G 32GB czarny) sterowniki?

Tablet był padnięty (zapętlał się w kółko i sypał błędem) więc wgrałem na niego (tak jak było w oryginale) Windows 10 Home 32 bity.
Wszystko poszło dobrze, ale tablet nie ma dźwięku i nie ma też zainstalowanego sterownika karty WiFi.
Jest tylko w menedżerze urządzeń w „karty sieciowe” 8 pozycji WAN Miniport - diagnoza windows mówi o braku zainstalowanej karty i jej sterownika…
Najlepsze jest to, że ten producent chyba już dawno padł i wyłączył wszystkie strony.
W necie nie idzie znaleźć jakichkolwiek do niego sterowników… nie wiem w ogóle jaka jest w nim karta sieciowa.
Jest 16 „nieznanych urządzeń”, ale do żadnego nie mogę znaleźć sensownych sterowników, wszystko co wyszukuję po identyfikatorze nie chce się instalować.
Nie wiem jak znaleźć w ogóle po identyfikatorach kartę sieciową WiFi.

Menadżer urządzeń → prawym na sprzęt → Identyfikator sprzętu

Będzie to ciąg typu PCI VEN ID 35943954395&&_^%$^ bla bla

Podaj to znajdziemy jakie chipy są od audio, wlan etc :slight_smile:

Prawdopodobnie WIFI to Realtek RTL8723BS - https://www.realtek.com/en/component/zoo/category/rtl8723bs-software

Audio samo się pewnie zainstaluje z WU, a jak nie to:
https://www.realtek.com/en/products/computer-peripheral-ics/category/i2s-interface
+

Jakoś powoli daję radę.
Zaczęły mi się instalować z innej strony.
Jednak co zainstaluję ze trzy, to pojawiają się następne.
Ale jest postęp, bo zainstalowały się już do karty wifi i audio, chociaż jeszcze nie ma dźwięku.
Masz rację Realtek RTL8723BS i pojawiła się jeszcze jakaś FibocomL831 - EA, ale nie wiem od czego ona jest…
Nie działa jeszcze dotyk i stan baterii, ale jeszcze jest kupa nieznanych urządzeń, więc jadę powoli dalej.
Albo podłączę neta i sprawdzę, może dociągnie z automatu resztę.

Dzięki:)
Wszystko system do końca sam dociągnął i wszystko działa.
Fajna zabawka.

PS Nie działa jednak aparat:(
System w ogóle nie widzi kamerki w menedżerze urządzeń.
Ten sterownik podstawowy microsoftu zainstalował się, ale nadal aparat nie działa.
Pewnie potrzebny jest bardziej zaawansowany sterownik.
W ukrytych urządzeniach było nieznane urządzenie
usb\vid_8087&pid_0716&REW_0000
jednak znalazlem tylko taki sterownik
usb\vid_80807&pid_0716 zainstalował się jednak nic to nie dało i nadal widnieje jako nieznane urządzenie…

Intel AVStream Camera

Dzięki - okazało się, że kamerka nie działała, bo tablet pracował na karcie grafiki podstawowej microsoftu.
Po zainstalowaniu kart Intela kamerka ruszyła automatycznie:)