Witam
Ja też mam problem z tym samym wirusem (i około 50 innymi infekcjami )
Czy znalazłby się ktoś, kto jak dziad krowie na granicy wytłumaczyłby mi co należy robić?
Dodam, że jestem TOTALNYM user’em, i mam o tym co najmniej blade pojęcie
Witam
Ja też mam problem z tym samym wirusem (i około 50 innymi infekcjami )
Czy znalazłby się ktoś, kto jak dziad krowie na granicy wytłumaczyłby mi co należy robić?
Dodam, że jestem TOTALNYM user’em, i mam o tym co najmniej blade pojęcie
Na przyszłość nie podpinaj się pod cudze tematy.
Masz problem - załóż własny wątek.
Przed uruchomieniem niżej zlinkowanych narzędzi odinstaluj (jeśli posiadasz) wszelkie programy montujące napędy wirtualne typu Alcohol , Daemon Tools , StarBurn itp, następnie usuń za pomocą SPTDinst sterownik SPTD (uruchamiasz program, jeśli wyżej wymieniony sterownik zostanie wykryty pojawi się opcja Uninstall którą wybierasz, potem OK => restart komputera).
Wklej logi z wymienionych niżej narzędzi:
1. OTL, uruchom program i pod Custom Scans/Fixes wklej
Następnie przestaw Processes i Modules na All, zaznaczasz Lop Check i Purity Check , kliknij Run Scan , wklej log który powstanie ( OTL.txt ) + log Extras.txt który powstanie jako drugi.
2. GMER, zakładka Rootkit/Malware , klikasz Szukaj , po skanie Kopiuj lub Zapisz.
3. System Repair Engineer, instrukcja w linku.
Logi wklej na wklejto.pl a tutaj tylko link do wklejki.
Cześć, wkleiłem LOGa z OTL (mam nadzieję, że zrobiłem to dobrze)
Z GMERem zrobię to samo, jak tylko skończy pracować (już 2h)
http://wklejto.pl/index.php?id=49909
– Dodane 11.12.2009 (Pt) 10:46 –
a tu druga część:
Gdzie pozostałe logi?
Zastosuj ComboFix
1. Przed pobraniem i uruchomieniem ComboFix’a należy wyłączyć wszelkie programy zabezpieczające.
2. W momencie pobierania zmień mu nazwę na losową (niektóre infekcje mogą go blokować pod oryginalną nazwą).
3. Przed uruchomieniem ComboFix’a wszelkie programy montujące wirtualne napędy (Alcohol, Daemon Tools, StarBurn, itp) powinny zostać odinstalowane oraz usunięty sterownik SPTD. Aby go usunąć pobierz SPTDinst - uruchamiasz program, jeśli wyżej wymieniony sterownik zostanie wykryty pojawi się opcja Uninstall którą wybierasz, potem OK => restart komputera.
4. Jeżeli ComboFix zaproponuje pobranie i instalację konsoli odzyskiwania koniecznie się na to zgódź.
Męczę się cały czas z GMER-em
Już dwa razy mi się wywalił po włączeniu się wygaszacza
Może wkleję niekompletny, ale nie wiem czy ma to sens?
To wyłącz wygaszacz
Czytasz moje posty w ogóle?
Zastosuj się do ostatniego i wklej log który powstanie.