Mam pewien problem, mianowicie przymierzam się do zmiany telefonu na nowy i zastanawia mnie jaki będzie najlepszym wyborem.
Pod uwagę biorę :
Sony Xperia J
Samsung S Advance
Oraz HTC Windows Phone s8
Powiedzcie mi który z tych telefonów będzie najlepszym wyborem ? Podkreślam jestem bardzo wymagający od telefonu, obecnie korzystam z Xperii x8, totalnie pozmienianej, rom, kernel itp. Od telefony wymagam płynności i niezawodności. Często z telefon używam do słuchania muzyki, internetu, nawigacji samochodowej, czasem zagram w coś dla zabicia czasu czekając np w kolejce itp. Który z tych telefonów spełni moje oczekiwania ? Podpowiedź Cie mi bo juz sam nie wiem… Na początku miałem zajawke na Xperie J, potem Samsung… a teraz HTC i nie moge sie zdecydować… Ewentualnie możecie mi polecić coś lepszego do 700 zł.
Sam posiadam Advance, zaktualizowałem go do JB i jest tak sobie… Niestety, mimo że JB dodał parę nowych i ciekawych funkcji, to mam i wrażenie, że nieco spowolnił ten telefon, bo mimo że odblokowano więcej pamięci RAM, to mam wrażenie że smartfon wolniej ją zwalnia. Są i problemy z budzikiem (trzeba było ściągnąć appkę, żeby poprawnie działał), telefon często chwilkę myśli, zanim otworzy Kontakty, Spis połączeń czy Wiadomości co jest sporym minusem, bo to chyba najczęściej otwierane rzeczy. Ogólnie nowe funkcje na plus, jednak ogólnie jestem średnio zadowolony z tej aktualizacji (oczywiście wipe przed i po był).
Z tego co czytałem to w przypadku Xperia J jest podobna sytuacja, a nie wiem czy i nie gorzej, bo ma mniej pamięci od Advance… Ale to najlepiej jakbyś sobie poczytał, np. na polski forum Androida - ludzie dzielą się swoimi opiniami, które warto wziąć pod uwagę jeśli będziesz chciał go aktualizować. No chyba, że będziesz się bawił i testował różne romy, można wtedy wycisnąć z tych telefonów więcej. Mi się szczerze nie chce, u mnie ma wszystko działać, a nie tak żebym musiał się bawić jeszcze w usprawnianie telefonu.
Odnośnie HTC się nie wypowiem, nie mam zielonego pojęcia jak to się spisuje.