czesc bawiłęm się true cryptem i zaszyfrowałem sobie pandrive i nie mogę mieć do niego dostępu przez exploratora windows żeby go odczytać muszęgo zamontowa c i wtedy widnieje w explora… Jak usunąć hasło z pena.?? Proszę o szybką pomoc
Czyli nie rozumiem… chcesz go odpalić bez wkładania do kompa ; O… powoli jeszcze raz…
Sformatować go nie możesz ?I po problemie
Jeżeli sie nie potafisz czymś obsługiwać to tego nie ruszaj… polecam Format!
jest podłączony do kompa ale windows go nie wykrywa
No a mówisz że coś robisz i go potem wykrywa… ale co ? bo nie zrozumiałem nic
jest podłączony do kompa ale windows go nie wykrywa
Złączono Posta : 14.04.2007 (Sob) 15:33
Opowiem:
Bawiłem się true scryptem chciałem utworzyć hasło na pendriva utworzyłem więc wchodzę w exploratora windows i patrzę a niema pena, no dobra wchodzę na truecrypta i muszę podać hasło i i pojawia się w windowsie ALE TERAZ JAK JE USUNĄC I pRZYWRÓCIĆ POJAWIANIE SIĘ W WINDZIE>
Proszę zmienić temat postu na konkretny,opcja zmień i popraw.JNJN
Musi być taka opcja w programie. Tymbardziej jeśli znasz hasło.
Lub zrób tak:
Odblokuj w tym programie pena wejdź w mój komputer i sformatuj pena i wsio
włóż pendriva do usb nie montuj za pomocą truecrypta.
start -> narzędzia administracyjne -> zarządzanie komputerem -> zarządzanie dyskami (nazwy podobne, bo korzystam teraz z angielskiego windowsa i nie pamięta dokłądnie ich nazwy w polskiej wersji).
pendrive powinien być widoczny, spróbuj sformatować zawartość pendriva.
Złączono Posta : 14.04.2007 (Sob) 16:38
w tym przypadku zostanie sformatowana przestrzeń zaszyfrowana, ale po formacie nadal przestrzeń będzie zaszyfrowana z tym, ze wyczyszczona
przed zamontowanie przez truecrypta należy próbować sformatować znajdującą się na nim partycję.
Właśnie chyba widoczny nie będzie. Skoro zna hasło to nie łatwiej mu tak ? Pomysl…
jak to partycja nie będzie widoczna? zawartość partycji nie będzie widoczna przed zamontowaniem (czyli w ekspoatorze windows), bo jest zaszyfrowana, ale sama partycja tak (w mandżerze dysków), a jak jest widoczna, to można ją sformatować. Napiszę, ci że wykorzystuję TrueCrypta zarówno na pendrivie, jak i na dysku i nie piszę teoretycznie tak jak ty.
Partycja nie powinna być widoczna. Bynajmniej nie do sformatowania. Sprawdź sam. Poszukaj na googlach