'Trwa kompresowanie...' i proces wlcomm32.exe


(Dziobas15) #1

Od jakiegoś czasu, podczas używania komputera wyskakuje mi okienko 'Trwa kompresowanie...', po czym wyskakuje 'Błąd Folderów skompresowanych (zip)'. Jeśli zamknę proces wlcomm32.exe to do ponownego uruchomienia informacja ta nie wyświetla się. Zaczyna mnie to irytować, zwłaszcza że nie tylko ja pracuje na komputerze. Proszę o pomoc, instrukcję czym przeskanować, porobić logi.

74091503.png

70598214.png


(deFco247) #2

Przed uruchomieniem poniższych narzędzi odinstaluj (jeśli posiadasz) wszelkie programy tworzące wirtualne napędy (Daemon Tools, Alcohol itp.) oraz usuń instalowany przez nie sterownik SPTD narzędziem SPTDInst z opcji Uninstall (jeśli będzie zszarzałe, to OK).

Pokaż logi z narzędzi OTL + GMER.

OTL ustawiasz jak na tym obrazku.

Klikasz Run Scan.

Pokazujesz dwa wynikowe logi OTL.txt + Extras.txt

(Na Windows Vista i 7 uruchamiamy programy z menu Uruchom jako Administrator... ).

Zawartość logów wklejasz na wklej.org lub wklej.to, a w poście dajesz link.


(Dziobas15) #3

Daemon odinstalowany, SPTD też, o to logi:

OTL.txt - http://wklej.org/id/330087/

Extras.txt - http://wklej.org/id/330090/

GMER - po kilku godzinach niestety musiałem przerwać, ogólnie bardzo długi czas skanowało System Volume Infromation

http://wklej.org/id/330801/


(deFco247) #4

W białe dolne okno Custom Scans/Fixes w OTL wklej:

Run Fix. Restart, jeśli będzie potrzebny.

Potem log z usuwania (raport, który wyskoczy po usuwaniu OTL-em) oraz nowy log robiony opcją Run Scan.


(Dziobas15) #5

Nie, nie znam.

Log po usuwaniu: http://wklej.org/id/330880/

Nowe logi z OTL: http://wklej.org/id/330883/

http://wklej.org/id/330884/


(deFco247) #6

Zapomniałem z poprzedniego posta wyciąć część tego pytania, więc zostało "Czy znasz ten pliczek?".

W logu OTL już nic nie ma. Kliknij w nim CleanUp.

Wykonaj pełny skan Malwarebytes' Anti-Malware - znalezione obiekty usuń.

Gdy będą wirusy pokaż raport po usuwaniu.

Wyczyść rejestr i dysk CCleaner oraz wyłącz nim zbędniki z autostartu (Narzędzia -> Autostart).


(Dziobas15) #7

Malwarebytes' Anti-Malware nic nie znalazł.

CCleanerem pousuwałem wszystko.

Dziękuję za pomoc :slight_smile: