Od jakiegoś czasu mam problem z dostępem do trybu awaryjnego. Podczas uruchamiania komputera wciskam pare razy F8 i nie ma znaczenia czy wybiore tryb awaryjny czy tryb awaryjny z obsługą siecia zawsze będzie się działo to samo. Wszystko się uruchamia niby dobrze ale zatrzymuje się na małej białej dosowej kresce migającej w lewym górnym rogu… I tak moge sobie czekać godzinami Może ktoś z was zna rozwiązanie?
Spróbuj najpierw sprawdzić dysk - wszystko w linku.
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … 189#553189
to samo
z uruchom komenda sfc /scannow ,po sfc spacja,włóż do napędu CD nośnik z XP z SP jaki masz zainstalowany.
Problem ostatnio dosyć częsty - czyli komp uruchamia się normalnie prawidłowo,a w awaryjnym problem.
Skorzystałem z komendy chkdsk literadysku /p /r i tryb awaryjny sieodpalił Ale tylko raz
Teraz wciąż dzieje się to samo.
Z kolei opcja sfc /scannow nie wchodzi w rachube, ponieważ ostatnio podmieniłem część plików systemowych żeby upodobnić mój system do widnowsa visty Jednak problem wystąpował duuużo wcześniej…
jaką maszz klawiature USB czy PS/2 :?:
start-> uruchom-> sigverif.exe Zaawansowane
Następnie utworz folder na pulpicie gdzie nie podpisane sterowniki wytnij z C:\WINDOWS\system32\drivers i wklej do utworzonego folderu na pulpicie, i spróbuj uruchomić komputer w Trbie awaryjnym
PS/2
Co to są nie podpisane sterowniki? :oops:
tak sa to nie podpsiane sterowniki :!: