otóż mam pojedyncza kość pamięci ram 2gb cl5 800mhz chce dokupić 2x 512mb 1gb cl4 800mhz i to moje pytanie
czy te 2gb ram będzie działać w singel channel a te 2x512 w dual ?
otóż mam pojedyncza kość pamięci ram 2gb cl5 800mhz chce dokupić 2x 512mb 1gb cl4 800mhz i to moje pytanie
czy te 2gb ram będzie działać w singel channel a te 2x512 w dual ?
A po co takie kombinacje, dokup 1 moduł 1GB lub 2 GB o takich samych parametrach i tego samego producenta co posiadasz w kompie.
Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym górnym rogu Swojego posta. Dobrze zatytułowany temat daje szansę na szybszą pomoc. Dziękuję za uwagę.
Tip: Unikaj słów: “problem”, “help”, “pomocy” i.t.p. Tego typu słowa nie spowodują szybszej reakcji a mogą odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, tytuł tematu ma być skróconym opisem Twojego posta- powodzenia.
2gb za drogie jest a 1gb nigdzie nie mogę znaleźć takiej samej jak ja posiadam wiec chce zrobić jak wyżej napisałem i chce się dowiedzieć czy będzie tryb dual channel tych 2x 512
jeśli ktoś by pytał to płyta główna to Gigabyte Ga-P35-DS3L rev 2.0
Tryb dualchannel działa na wszystkich modułach lub na żadnym, czyli nie ma możliwości, że jedenden moduł będzie single a dwa pozostałe dual.
Nie jest wykluczone jednak, że na Twojej płycie głównej w tej konfiguracji pamięci jaką chcesz mieć ten tryb zadziała jako tzw asimetric dual channel.
Aby to potwierdzić trzeba się wczytać w specyfikację chipsetu płyty głównej oraz samej płyty.
PS. Nie Ghz, mhz tylko GHz, MHz , nie mb, gb tylko MB, GB