Witam, niedawno kupiłem monitor LG 24MP59G-P. Po jakimś czasie zaczęły się z niego wydobywać “trzaskające” odgłosy, ale tylko przez jakiś czas po załączeniu go, a szczególnie po wyłączeniu (nawet gdy go całkowicie odłączę). Wnioskuję, że jest to efekt źle spasowanego lub kiepskiego plastiku, który reaguje na zmiany temperatur matrycy. No bo jaka może być inna przyczyna?
Czy ktoś ma podobny problem z takim samym monitorem, lub innym? Czy jedyną opcją jest naprawa/wymiana gwarancyjna? A może jest szansa że po jakimś czasie to się skończy?
Jeśli są to pojedyncze trzaski, to po pewnym czasie ustaną.
Niektóry nowy sprzęt z plastikową obudową tak ma, dopóki się plastik nie “wygrzeje”.
Sam mam TV z plastikową obudową na matrycy, który do około miesiąca trzaskał, zwłaszcza po wyłączeniu dosyć mocno.
Po czasie mu to przeszło.
Mogę spróbować nagrać dyktafonem jeśli chcesz, zwykłe trzaskanie plastiku w różnych odstępach czasu.
Tak, pojedyncze trzaski. Aha. No to w takim razie postaram się jakoś wytrzymać, a po wieczornym graniu przed spaniem nie wyrzucić go przez okno
Monitor ma ogólnie dosyć pozytywne recenzje, użytkownicy skarżyli się że wadliwe egzemplarze wyświetlają jakieś paski, na temat tych trzasków niczego nie znalazłem, tym bardziej mnie to dziwi.