Trzaski w słuchawkach po crashu gry

Witam

Wczoraj dwa razy gra mi się scrashowała - raz po wciśnięciu Alt+F4 (powinno wyjść do pulpitu ale wywaliło błąd) a następnie “tak o” gra się wysypała.

Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że po wyjściu do pulpitu dźwięk tak jakby się ściął i potrzebny jest reset kompa, bo nie da się tych trzasków wytrzymać.

W skrócie: gra crashuje a w słuchawkach/głośnikach bez końca odtwarzany jest ten sam dźwięk (czyt. trzask) 

Zostaje opcja - uruchom ponownie i masz. Jest błąd i różne cuda mogą się dziać.

Czasami bywa tak, że po crashu gry nadal słychać odtwarzany dźwięk z gry. Też tak miałem z różnymi tytułami. Niestety zwykle system nie wykrywa, że “coś” z gry jest jeszcze uruchomione i nie zamyka tego. Tak niestety już jest. Restart komputera.

Czyli tylko restart wchodzi w grę? ehh, szkoda bo jeśli to był jednorazowy wybryk kompa to w porządku, gorzej jak to będzie się dziać częściej

Jeśli dzieje się tak na jednej grze/programie, problem ma gra/program, a nie komp.

Akurat wczoraj wysypało mi dwie różne gry

Zobacz co będzie dzisiaj, może jakieś odkurzanie przed świąteczne, czyszczenie systemu,inne?

W sumie to przydałoby się reinstall OS zrobić, bo już na obecnej wersji od sierpnia 2011 cisnę :wink:

Hej,

Po wysypaniu się gry sprawdź w menadżerze zadań, czy jakiś proces z gry nie jest nadal aktywny. Jeśli tak - wyłącz go. Ewentualnie spróbuj też wylogować się z systemu i zalogować ponownie. Powinno być to szybsze niż restart systemu.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Patrzyłem z tymi procesami i właśnie nic nie znalazłem związanego z danym programem, więc nawet nie mam możliwości sprawdzić czy wyłączenie go coś da, ale na pewno spróbuję się przelogować.

Hej,

Dlatego wygodniej posłużyć się na przykład programem Process Explorer - pokazuje więcej informacji o każdym z procesów.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Ok, dziękuję za porady

Na pewno wypróbuje ten program

Pozdrawiam i wesołych świąt