Cześć, kupiłem dopiero co laptopa. Zauważyłem, że trzeszczy mi klawisz spacji. Jak wciskam bliżej siebie (dolna część) i powoli, to klawisz wydaje trzask i skrzypienie. Oddać ten laptop od razu do sklepu jako wadliwy? Czy to normalnie w laptopach? Na innych klawiszach tak nie mam.
Uszkodzona klawiatura, najlepiej oddaj do sklepu na rękojmię.
Kiedyś klawisz może wylecieć przez uszkodzone mocowanie.
Taki objaw nie jest normalny.
A jaki to laptop? Bo w niektórych to normalne.
szary lenovo
A Lenovo, to ty się ciesz, że ci klawiatura w ogóle działa, a nie, że trzeszczy. A gwarancja u nich taka fajna, że życzę powodzenia w reklamacji na trzeszczący klawisz.
Nie marudź, nie wiem jak serwis Lenovo bo nigdy nie korzystałem, pewnie dlatego że żaden lapek Lenovo nie potrzebował tego.
Ale Lenovo stoi daleko wyżej niż Acer, MSI czy Gigabyte a nie powiedział bym że jest gorsze od Asusów.
Miesiąc temu wybierałem lapka i wybór był między Asusem a Lenovo, MSI wyglądał fajnie aż go w ręce nie wziąłem.
Padło na Asusa TUF.
Mnie śmieszy
A a propos tematu to pewnie warto skontaktować się ze sprzedawcą. Szczególnie jeśli kupowałeś online i nie minęło 14 dni.
W tanich Lenovo wypadające klawisze, trzeszczące, uginające się, to przecież norma. Przecież tam cała obudowa się wygina w chińską literę przy zamykaniu i otwieraniu matrycy. W niektórych modelach, tych z CD, ramka nad CD wytrzymywała średnio rok. Zresztą sami sobie zobaczcie, kiedyś nawet nagrałem jak fajnie ten model jest zrobiony.
Mogę wrzucić pełno zdjęć, jak to badziewie jest wykonane. Jeszcze te droższe, grubsze, to jak cię mogę, w miarę to się wszystko trzyma, ale tanie modele i cienkie, to bubel. Zresztą tańsze modele Asusa nie lepsze.
Daras pewnie żyje tylko refurbiszowaną (odnowiona/odrestaurowaną) klawiaturą do legendarnych ThinkPadów.
Czego ty wymagasz od laptopów za 1000?
Pokazać ci MSI mojej dziewczyny?
Maszyna za 8k, w stanie idealnym po roku stania na biurku, odpada ramka na korpusie między zawiasami, blacha na klapie i palmreście jest ale od dołu strach złapać bo się boję że mi palce do środka wpadną.
Widzisz, te stare nawet 20-letnie klawiatury ciągle działają pewniej i są bez porównania wygodniejsze od dzisiejszych.
Spróbuj kiedyś, sam zobaczysz.
No nie wiem, w podobnej cenie Acer z tego samego roku nie wyginał się, nie trzeszczał.
O acerach mi nic nie mów.
Tak jak Lenovo czy inne HP mają swoje niechlubne modele tak z podobną częstotliwością Acerowi coś dobrego wyjdzie.
Całkiem niedawno miałem na warsztacie Predatora, naprawdę wzorowa jakość, plastik zrobiony z kupy, śruby wychodzące razem z gwintami, obudowa od dołu mięciutka jak kordełka i poduszka, no wzór do naśladowania a to lap za około 6k…
Niestety kolego, sam wiesz jak dziś się robi laptopy, dostać coś co jest dobre w środku i na zewnątrz ciężko.
Laptopy są coraz delikatniejsze.
O tak z tym, to większość Ideapadów tak ma.
Huawei ma niezłe obudowy.
Każdy plastik tak ma.
Dziękuję, tak jak nigdy więcej nic Apple nie kupię tak Huawei jest na tej samej liście.
Obudowy telefonów tez mieli dobre, takie metalowe i co?
Smartwatch Huawei okazał się niemożliwy do sparowania z telefonem Huawei…
Inna sprawa że ja nie jestem targetem dla tych wyglądających jak Macbook błyskotek z lusterkiem zamiast matrycy.
Nie mieli dobrych. Natomiast tablety świetne.
Laptopy Huawei ma z matowymi matrycami, więc nie wiem o co biega z tym lusterkiem. Lusterko to ja mam na Maczku.