Tuner telewizyjny w przystępnej cenie

Witam.

Chciałbym na komputerze oglądać cyfrową telewizję naziemną z anteny analogowej (podłączyć kabel antenowy wprost do karty). W związku z tym karta musi obsługiwać DVB-T i MPEG-4. Od wczoraj przeszukuję Internet w celu znalezienia najlepszej propozycji. Mam mętlik w głowie, ponieważ różnorodność kart jest ogromna i nie chciałbym kupić kota w worku. Karta telewizyjna najlepiej niech będzie pod PCI (czy może warto pod USB?). Przedział cenowy? Myślę, że musiałbym się zmieścić w 70 - 80 zł (używana bądź nowa). Mój procesor to E5200, więc myślę, że powinien podołać. Które są godne zaufania? Najlepiej, by były dostępne na Allegro, ponieważ najprawdopodobniej tam dokonam zakupu. Z góry dzięki za wszelkie propozycje. :>

1. Nie ma anteny analogowej

2. Karta nie musi obsługiwać mpeg-4.

3. mapy masz na emitel.pl lub http://www.dvbtmap.eu/map.html

4. Szukaj na nowszym chipie (np LV5T Deluxe).

Chodziło mi o zwykłą antenę telewizyjną, może źle się wyraziłem.

Czyli coś takiego będzie rozwiązaniem idealnym? Można do tego podłączyć własną antenę? Mam wątpliwości co do jakości tej dołączonej.

Mam ten tuner. Czułość ma dobrą. Pamiętaj, że tuner do komputera ma gorszą czułość, niż STB czy tv. Można do niego podłączyć zewnętrzną antenę (tak jak do każdego tunera).