Tuner TV i filmy w 16:9

Witam

Posiadam tuner TV Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert. Wszystko działa pod Windows XP x64. Do tego mam monitor panoramiczny. Nasza telewizja nadaje sporo programów w 16:9 ale niestety dodają do tego czarne pasy z góry i na dole wypełniające przestrzeń do formatu 4:3. Czy jest jakiś soft do oglądania TV który pozwoliłby wyciąć te pasy? WinFastPVR i WinFastPVR2 których używałem do oglądania TV niestety tego nie potrafią.

jakbyś nie miał badziewnego x64 systemu operacyjnego mógłbyś użyć DSCALER-a.

Na jakiej podstawie wnosisz że system x64 jest badziewny?

bo nie działają na nim aplikacje 32bitowe ??

Zanim napiszesz takie brednie poczytaj o wow64.

zrób skan/zdjęcie faktury/paragonu że twój super system x64 windows xp, który nigdy nie był przewidziany do sprzedaży na polskim rynku jest legalny i się nie ośmieszaj się pseudo znawco. chętnie zobaczę jaki jesteś legalny.

Nie zrobię skanu faktury bo nie widzę potrzeby ujawniania danych osobowych. Mogę jedynie nadmienić że system został zakupiony w firmie chstudio.pl. Jeśli uważasz że system nie był przewidziany do sprzedaży to proponuję zaprzyjaźnić się z google i sprawdzić ofertę kilku sklepów internetowych.

Zanim zaczniesz trolować zamiast pisać konkrety pamiętaj że każdy sądzi według siebie.

BTW na stronie MS jest do ściągnięcia 120 dniowa wersja testowa więc możesz skończyć z okradaniem MS i przetestować system.

dane osobowe można zamalować w paint-cie fałszerzyku widać że kłamiesz…

a rozwiązanie problemu już padło w tym wątku najwyraźniej nie chcesz z niego skorzystać.

Szkoda słów. Nie będę już odpisywał na tą grafomanię. Czekam na wypowiedzi innych forowiczów.

Mistrzu a używałeś kiedyś x64? Jeśłi nie to nie wypowiadaj się w temacie, którego nie znasz

90% aplikacji działa, niektóre nawet wyraźnie szybciej niż na platformach 32 bitowych, a jeśli jakaś nie działa, to tylko dlatego, że ma stary instalator. Ogólnie patrz punkt wyżej.

co za problem w obecnych czasach kupić system zagranicą??

a po drugie można ściągnąć i zainstalować go na 120 dni w pełni legalnie. znowu patrz pkt 1

Użyj programu KMPlayer - jest na vortalu. Posiada on dowolne skalowanie okna, więc nie powinno być problemu z ustawieniem.