Witam. Otóż mam do przeznaczenia ok. 500zł na polepszenie tego komputera :
Karta Graficzna :gf 9600gt 512mb
Procesor : core 2 duo E4400 2.0@2.4
Pamięć RAM : 3gb kingston ddr2
Płyta Główna : p5gc-mx/1333
Otóż w wakacje postanowiłem zapracowac na te procesor, karte i ram. Oglądając filmiki na youtube i czytając recenzje stwierdziłem, że ta karta graficzna jest dobra. Wiele godzin przesiedziałem na tym aby się upewnić. Z tego co widziałem gry jak GTA IV, BFBC2 chodzą na max detalach bez zadnych problemów, dlaczego u mnie jest inaczej? Prosze o pomoc, pozdrawiam !
GTA IV, BFBC2 są wymagającymi grami a batelfield 2 miał spieprzoną optymalizację tak że nie wież absolutnie w tez filmik najlepiej sprzedaj to co masz dołóż sobie kaski i złóż nowy sprzęt
Za 500 PLN to nieeiwle możesz w tym zestawie, Quada do tej płyty nie włożysz, pozostaje użwyawne Core 2 Duo E8400 lub nowy Pentium Dual Core E6500-E6800.
Ewentualnie podkręć trochę procka i zainwestuj w jakąś kartę grafiki lepszą, Nvidia GTS 450, ATI 5750 itp.
Chciałeś pograć płynnie w GTA IV na słabym procesorze i słabej karcie graficznej? Zapomnij bo to gra bardzo wymagająca (wymaga procesora cztero-rdzeniowego oraz wydajniejszej karty graficznej).