Tutorial IR: Jak najprościej pociąć layout - Dyskusja

hmm niebardzo rozumiem …

Czyli tak:

pozamieniałeś

I mówisz, że nic się nie dzieje ?

A wpisałeś jakiś tekst? :lol:

Bo jakoś w twoim kodzie tego nie widzę …

nie wiem które jest od menu,

ale dla przykładu:

Itd.

Złączono Posta : 11.07.2006 (Wto) 19:01

Mati17

już było to wałkowane dużo razy …

Przeczytaj nawet ten pierwszy post adama …

@L337 Crew

Ooooo widzisz… Ja jako newbe pisalem poza

[/code]

tzn

[code] lay22_18.gif

;]

Teraz nasunelo się nowe pytanie …

http://img320.imageshack.us/my.php?imag … www1fx.jpg

Co zorbić żeby to bylo w odpowiednim miejscu?

zapewne chodzi o pozycjonowanie tekstu 8)

Więc daj

Dalej mam to samo :<

Opowiadania

[/code]

foksiu - nie śmieć na forum. Założyłeś oddzielny TEMAT w tej sprawie.

Post -> KOSZ

Aby móc pisać po danej części którą pociąłeś w ImageReady musisz dla tego kawałka ustawić aby obrazek był tłem komórki a nie od tak sobie wstawionym obrazkiem.

Jak to się robi opisałem w kroku 4 w tutorialu. Więc proponuję poczytać, a jak będziesz miał problem z tym to proponuję poczytać poprzednie strony w wątku ponieważ co jakieś drugie pytanie w nim dotyczy ustawiania tych teł…

dzieki adam9870 pomoglo i gdybym mogl to dalbym ci pomogl

tylko ze jak cche zeminic glowne okno

[/code]

to mi sie kasuje ten obrazek, i nie wiem co robic

Chcesz zmienić tylko tą komórkę ?

[/code]

Jeżeli tak to sprawdź ten kod:

[code]

tak powinno być dobrze.

Trochę dziwi mnie to, że wartości width oraz height nie są podane w cudzysłowiach a z tego co wiem to powinny być. Ale skoro ImageReady stworzył taki kod i wszystko teraz działa dobrze to dalej tak powinno być ok… :?

adam9870 dzieki wielkie juz wszystko dziala tak jak powinno, jeszcze raz dzieki, nie wiem co ja bym teraz bez was zrobl.

Zajrzyj może tutaj i przeczytaj posty od 151 do 159 (numer posta jest po jego prawej stronie).

Ewentualnie możesz pociąć do CSS’a i zajrzeć tutaj i poczytać posty od 35 do 43

adam9870 dzieki :slight_smile: juz jest okej wystarczylo troche pomyslec bo wczesniej czytalem o tych iframe:]

ddd

fff

Dzięki wielkie mic22.

Siemka! Zrobił sie kolejny problem:(

Zrobiłem sobie głowna ramke do ktorej wczytywane sa wszystkie dane, ale jezeli zastosuje takie polecenie.

To strona mi sie rozjezdza i wogole jest bialy kolor. Niewiem czy jasno to powiedzialem jezeli nie to dam screen’a. Zauważcie jak sie logo i buttony zepsuly:(

http://www.adyton.com.pl/~baro/screen.JPG

[/code]

Z góry thx < < <

3

3

ddddddd

Pierwszy ale nie ostatni ! :P:P:P chodzi mi oto co dalej bo chyba teraz jak to zapisalem powienno byc juz mona uzuplniac stronke tresciwo a tu nic .Jestem poczatkujacy co dalej powienienem zrobic?