Tutorial IR: Jak najprościej pociąć layout - Dyskusja

layout3_01.gif

layout3_02.gif

layout3_03.gif

layout3_04.gif

spacer.gif

layout3_05.gif

layout3_06.gif

spacer.gif

layout3_07.gif

spacer.gif

layout3_08.gif

spacer.gif

layout3_09.gif

spacer.gif

layout3_10.gif

spacer.gif

layout3_11.gif

spacer.gif

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … 749#738749

ewentualnie wrzuć w google słowo container

co do problemu, to rozwiązanie powinno być pozycjonowanie stopki względem dołu przeglądarki a nie górnej jej krawędzi, znajdujesz więc diva odpowiedzialnego za stopkę i zmieniasz top: ileśtam; na bottom: 0;

całkiem możliwe, że ja tak twierdziłem, jeśli tak to nie miałem na myśli nie cięcia grafiki w ogóle, ale przeglądając w jaki sposób niektórzy cieli grafikę tutaj to można się było za głowę złapać. nie mniej jednak pamiętaj, że zawsze można zrobić diva z newsami w którym będą scrolle, nie trzeba przesuwać całej strony, to też jakaś opcja

Bottom:0px dla stopki już trochę poprawia wygląd strony.

:arrow: http://img62.imageshack.us/img62/4080/problemmmmv2.jpg

Jeszcze jakieś propozycje?

Airborn, o Ciebie mi chodziło.

Tworzę stronę, na której będzie system newsów.

Wygląda ona tak jak wygląda. Dodam jeszcze jakiś top.

Opłaca się bawić w rozmieszczanie każdego diva? 3 boxy po lewej i jeden na treść - środkowy.

Witam

Chciałbym, aby główna część strony rozciągała się w zależności od tego ile jest tekstu.

Stronę można znaleźć TUTAJ

Dzięki, pozdrawiam

Złączono Posta : 18.02.2007 (Nie) 12:03

Nikt nie pomoże ? :frowning:

A jak już tam mam pozmieniane to wszystko z tym

to potem jest takie coś jak “spacer” po angielsu i “odstęp” po polsku i czy to też mam tak pozmieniać jak z obrazkami? :frowning: Ja poprostu zaczynam z tym wszystkim i nie wiem czy dobrze robie wiec nie chce zepsuć dlatego pytam. Jak było to już napisane to jakby ktoś mógł podać gdzie bo sam niestety nie mam czasu dobrze poszukać i poszperać w necie. :evil:

Dodano:

Jeszcze mi jedno nie pasuje. Jak skończyłem zmieniać ten kod prawda, to jak otworzyłem plik Html po zapisaniu to cały szablon sie za przeproszeniem obsrał. Jak miałem całego i przejżystego to podzieliło mi logo i miejsce na tekst na coś nz wzór loga Microsoftu ( te takie okienka cztery ) tylko że nie pofalowane ale proste i dwa te " kwadraty " lewy dolny i prawy górny, są białe. Może jakiś błąd popełniłem? Kodu nie moge dać ( chyba, że znowu potne i pozmieniam jak było) bo w ataku furii skasowałem ten plik. :stuck_out_tongue:

Złączono Posta : 19.02.2007 (Pon) 17:47

jeszcze raz chce zwrócić uwage na ten temat bo powinniście chyba coś odpisać.

mam pytanie

co mam wpisac jesli mam strone w div i chce aby była rozciągliwa w zależnosci og ilości tekstu?? :]

A ja gdy tne layot to nie wszystkie części które zapisałem są do “przerobienia na pisanie”

POMOCY! BARDZO PILNE!

Masz napisane…