Tutorial PS: Userbar - Dyskusja

Co do wzorka to chodzi co o białe tło ? Background Color zmień na Transparent

Złączono Posta : 02.06.2006 (Pią) 16:37

a co do drugiego problemu warstwę z wzorkiem masz położoną nad grandientem ?

jak ? :stuck_out_tongue:

newerror7ny.png

Background Contents Transparent

Bunio Dosłownie chwilkę przed tym jak posta napisałeś sam już znalazłem :stuck_out_tongue:

Mój pierwszy userbar :slight_smile:

userbar_photo.png

adam9870 zostawił bym samo pióro bez tego białego tła :wink: i chyba nie dałeś obrysu :wink:

Złączono Posta : 02.06.2006 (Pią) 17:27

aha i czcionka trochę nie czytelna :roll:

Ale to dopiero mój pierwszy. Zrobiłem go tylko po to aby spróbować a nie się chwalić “że zrobiłem takiego super a Wy nie” itp.

Później popróbuję jeszcze :wink:

adam9870 ja rozumię mówię ci tylko błędy które powinieneś na przyszłośc poprawić :wink:

A ja mam trochę głupi problem. Chcę zrobić ciemnego userbara (dokładniej kolory ciemnogranatowy i czarny). Lecz te kolory wyglądają baardzo dziwnie! Granatowy jest jakby pomieszany z fioletowym, a czarny jest szary! Czy to tylko jest tak w Photoshopie, czy trzeba coś zmienić?

Może masz źle ustaloną paletę kolorów w kompie?

Ehh, teraz mi powiedz gdzie się ją zmienia, bo od tych userbarów to już nic nie wiem :roll:

w Panelu Sterowania w Windowsie :slight_smile:

Ehh, już wiem :slight_smile: Z tym sobie poradziłem. A jak zrobić ub, w którym będą się przesuwały 3-4 obrazki? Coś jak u rss , ale zamiast textu, chciałbym aby się przesuwały obrazki

:arrow: http://userbars.com/userbartutorials.php

coś z tego powinno cię zadowolić :stuck_out_tongue:

Tak ale nie o to mi chodzi :wink: Chcę, aby text był ten sam, a zmieniały się obrazki. Wszystko takie samo (kolory itp.) a żeby tylko obrazki przechodziły jeden po drugim

tutaj jest coś podobnego: http://www.userbars.com/animated-userba … ready.html

po prostu zamiast przesuwać tylko ten obrazek z samolotem, przesuwaj po nim inne obrazki :slight_smile:

To nie wystawa prac graficznych.

Jak będziesz miał problem to wtedy pisz.

Cze

zrobiłem taki sobie ale nie wiem jak wy robicie tak równą warstwę z kroku 4?

Powiecie mi jak bo robie stronę i chcę mieć do swej strony userbara!

Zaznaczasz to narzędziem elipsa.

Wywołujesz je klawiszem M. :wink:

A czym? Wiem że głupie pytanie ale dopiero zaczynam prace w photoshopem, wiec wybaczcie…

Ołówkiem (klawisz B ) o rozmiarze 1 px. :wink: