Poprostu wybierasz narzędzie Penicil Tool

Potem na dokumencie klikasz prawym klawiszem myszki i wybierasz rozmiar najmniejszy 1 i klikasz Enter.

Jak już to zrobisz to proponuję narzędziem Zoom Tool (lupką) powiększyć sobie dokument i rysujesz powoli

Poprostu wybierasz narzędzie Penicil Tool

Potem na dokumencie klikasz prawym klawiszem myszki i wybierasz rozmiar najmniejszy 1 i klikasz Enter.

Jak już to zrobisz to proponuję narzędziem Zoom Tool (lupką) powiększyć sobie dokument i rysujesz powoli

wielkie dzięki Cygan.
ok ostatnia prośba bo wiem już wszystko dzięki wam :D. Właściwie mam już gotowego UB tylko że zapomniałem o jednej rzeczy
jak się robi na UB te paski ukośne bo qrde nie moge ich znaleźć nigdzie :/. wiecie jakie coś takiego
(/////////) zresztą na obrazku 2 posty wyżej widać to dobrze.
Ps.
Wiem ze dużo pytam ale dopiero zaczynam to dlatego, a kto pyta nie błądzi 
adam9870 coś o tym napisał…
Otwierasz nowy dokument z przezroczystym tłem,( 4x4, 5x5, 6x6 - rozmiar jaki chcesz ), ustawiasz ołówek 1px i daj to pod lupe i w ukos daj pasek (patrz: ostatni post adam9870 ).
Następnie z menu na górze gdzieś tam powinno być: zdefiniuj jako wzorek. I dajesz OK.
Potem masz nowy wzorek i nakładasz te paski.
Jeszcze jedna rzecz: ustawiasz opacity (krycie) w okienu z warstwą ( ok. 20 - 40% (jak chcesz)).
aha to po to to było
aj widać nie zcaiłem tego posta Adama
bo sięzastanawiałem po co ja to rysowałem jak sie po nic nie przydaje, a jednak sie przydało
hyhy w takim razie to zrobie, i jutro wam pokarze co mi wyszło, myślęże jak na 1 raz nie jest tak źle 
Ps.
A ten plik z czcionkąktóry pobrałem to gdzie go trzeba wrzucic, bo nic na ten temat tu nie pisze tylko ejst napisane żeby to pobrać, i dlatego uzyłem innej czcionki.
X:\WINDOWS\Fonts

http://images1.fotosik.pl/101/ee72e0673a768554.jpg
dzisiaj zrobilem pierwszego userbara co o nim sądzicie i co mógłbym w nim zmienic. pozdrawiam neo512
na forum nie ocenia się prac
ale jak już napisałeś…
jest słaby, nic nie przedstawia, trzeba się wczytywać żeby wiedzieć, o co chodzi…
wiem, ale to jest mój pierwszy userbar. próbowałęm wstawić w niego piłke ale nie wiem jak obciąć to białe i żeby była sama piłka :-k
a może jeszcze jakies podpowiedzi co moge dodac do tego userbara?
możesz użyć [Magic wand | Magicznej różdżki] i tolerancję ustawić na 1-5. kliknąć na białe i DEL. :mrgreen:
EDIT:
Tutaj to się nie sprawdzi. ale znam inny ciekawy sposób. otwierasz plik, i przez środek prowadzisz dwie linie pomocnicze - poziomo i pionowo. ustawiasz narzędzie na zaznaczenie eliptyczne. klikasz w punkcie przecięcia się linii pomocniczych, wciskasz [sHIFT], a potem [ALT]. zaznaczasz tym sposobem piłke. wciskasz potem [CTRL]+[sHIFT]+, a następnie [DEL]. masz piłkę bez tła 
ps:

// prawy klik, zapisz jako.
siemka. mam pare userbarów i chciałbym zrobić zeby te 5 userbarów zmieniało sie pokoleji jak to mają nie którzy użytkownicy tego forum. jak to zrobic? ps. 2 userbary są w formacie PNG, 2 JPEG, a jeden GIF
A da się to zrobić na Photoshopie 5.0? Bo nie moge zrobić chyba…5 kroku z tymi krececzkami…przezroczystymi…nie ma opcjiokraglego zaznaczania tylko prostokątne !
:roll: kliknij prawym przyciskiem myszy na to “prostokątne zaznaczenie” i pojawi się menu …
Wybierasz eliptical marquee tool i rysujesz …
Jeśli chcesz kiedyś tego użyć jako koło,
musisz trzymać klawisz [shift] .
pozdrawiam.
ja mam pytanie dotyczące kroku 4
tam jest napisane
“coś takiego” od niedawna mam photoshopa i nie wiem jak to zaznaczyć, proszę o pomoc
barti041 wiele razy było o tym w tutku nie mogłeś poszukać? narzędziem: eliptical marquee tool
a jak to się po polsku nazywa?
barti041 zaznaczenie eliptyczne (M)