Tutorial PS: Userbar - Dyskusja

Ciekawe… ale wedlug mnie troche za gruba ta ramka dookoła…

Jak łączyć warstwy w PS 7.0?

w menu “warstwa” - “połącz warstwy”

Wielkie dzięki

Złączono Posta : 31.03.2006 (Pią) 13:18

I jeszcze jedno, jak to wyglada w angielskiej wersji?

najlepiej skrótem klawiszowym ctrl+e :stuck_out_tongue:

A co daje połączenie warstw?

Oj długo by opowiadać i tłumaczyć.

Ja używam tej operacji w momencie, gdy stosuję na warstwach opcje “mieszania” i chcę użyć plik w formacie *.psd w innym programie. Dzięki temu łacząc dwie warstwy (wyżej leżącą z efektem i niżej leżącą) po zaimportowaniu pliku *.psd np. do Corela mam widoczny efekt. Bez tego zabiegu efekt nie będzie widoczny. Mógłbym wyeksportować go co prawda jako np. *.tiff z przeźroczystą warstwą, ale wolę mieć możliwość edycji pliku *.psd w innym programie (zwłaszcza jak mam zapisanego *.psd z wieloma warstwawi)…

Już poprawiłem te ramki. Teraz powinno być O.K. :smiley:

k700.jpg

no teraz znacznie lepiej :smiley: :smiley: Tylko jeszcze zmienilbym z k700I Fan na k700I User… jezeli jestes jego posiadaczem :slight_smile:

RafSer i jeżeli chcesz wstawić do podpisu to zmniejsz rozmary

A mam pytanie… jak zrobic cos takiego?? Chodzi mi oto zeby obrazek sie przesuwal…

siemensc65.gif

Niestety nie jestem posiadaczem tego telefonu :cry: , ale jeśli ktoś chce to mogę zmienić tekst :slight_smile:

Nie wiem czy dobrze mówie ale userbar ma się tobie podobać :stuck_out_tongue: ale to taka mała sugestia

Kulpek takie coś robione jest w Adobe Image Ready (dostępny razem z photoshopem)

Musisz mieć w ImageReady 2 klatki, w jednej telefon ponad userbarem,. w drugiej pod. Potem robisz tween między klatkami i gotowe.

Mi chodziło oto, że jak ktoś chcę mieć taki userbar a tekst mu się nie podoba to mogę zmienić.

Złączono Posta : 02.04.2006 (Nie) 0:00

Dziś nie dawno zrobiłem nowy userbar o wymiarach zgodnie z regulaminem na tym forum. Proszę, oceńcie mój projekt :smiley:

sony.jpg

RafSer mogłeś dać te 10 pixeli więcej ale jest ok

ładne :slight_smile:

widzę, że przydał się mój tutek :slight_smile: ponad 3 tys wyświetleń :slight_smile:

Jasne, ze sie przydal… a moglbys jeszcze dac tutka jak zrobic po kolei taki userbar

siemensc65.gif

Albo zrobic dla mnie cos takiego tylko zamiast siemensa Flaszke Soplicy i napis Soplica Drinker… Bylbym wdzieczny :lol:

soplica.gif