zwracam się do Was z prośba. Szukam osoby, która mogłaby nagrać pewien program z TV.
Chodzi o " Big Zbig Show". Znalazłem go wcześniej w necie, niestety jakość nie jest najlepsza…I część około 500MB, II - 370MB. Obraz jak cię mogę, ale dźwięk… A niestety nie można go nigdzie kupić, TVP chyba nie kwapi się z wydaniem tego na DVD.
Dlatego też zwracam się z prośba do forumowiczów o nagranie tego programu (najlepiej HD ) i wrzucenie tego do netu (Rapid, Chomiczek lub podobne) lub ewentualnie przesłanie nagrania na DVD pocztą (oczywiście pokryję koszty przesyłki i płytek).
Program będzie emitowany w dwóch częściach.
Kanał: TVP Kultura,
data: 9 lipca 2011, sobota,
godzina: I część - około 17:50 - trwa około 85 minut,
matekadamczak , to że nie HD to akurat ok. Jak ktoś ma ten kanał puszczony na kompa przez tuner cyfrowy (i sygnał np. z naziemnej cyfrowej) to i tak ma na pewno lepszą jakość (bez kompresji) niż to co dostępne jest w necie.
Ale jak widzę nikt się nie odezwał, więc raczej sprawa już przegrana…
Pierwszej nie nagram bo już po zawodach ale drugą mogę wrzucić. Przekaz z hotbirda ma lepszy bitrate niż ten z astry minimalnie kosztem rozdziałki, więc lecę hb.
EDIT: Stream docięty i wyczyszony, 1,78gb, rano podeślę na pw nitke do pliku.
Mam jeszcze pytanie odnośnie Twojego “zestawu” TV.
Co to za program nagrywający?
Czy masz w kompie tuner TV cyfrowy?
Czy masz może telewizję cyfrową naziemną?
Pytam się, bo sam korzystam z karty TV analogowej i łapię jedynie 7 darmowych kanałów (TVP1, 2,info, TV4, TVN, Polsat, Puls). A z tego co słyszałem to na cyfrowej jest ich więcej. No i mają lepszą jakość.
Umożliwia oglądanie tv po sieci i nagrywanie. Tuner podpinasz do routera i oglądasz program nie na telewizorze do którego jest podpięty tuner, a np. na monitorze w drugim pokoju.
Cyfrówki naziemnej nie mam, startuje dopiero 15lipca we Wrocławiu mux nr 2.