TV - PC - Jakość obrazu - Pomocy

Witam wszystkich.

Mam taki mały problem. Otóż podłączyłem taki stary telewizor pod PC kablem S-Video ( telewizor kineskopowy 17" ) i wszystko śmiga jak należy , ale jest jeden duży problem z jakością obrazu , otóż prawie wgl nie widać literek jakość obrazu jest lipna . W ustawieniach ekranu mam 800x600 najsłabszą , jak wezmę lepsza to już wgl cięzko widać … Macie jakieś pomysły i czy da sie to jakoś zrobić ? Proszę o wyrozumiałość :wink: Dzięki

no raczej się nic nie da, bo to telewizor jest , 625 linii

Zwiększyć dpi w systemie.

Po co zwiększać dpi, jak staremu telewizorowi brakuje w kosmos do 800x600. Co przy wielkości ekranu telewizora sprawia, że nie ma co nawet marzyć używaniu tego jako monitor.

Ale rola ekranu do oglądania multimediów spełnia dobrze, a nawet polepsza obraz w słabych kopi :slight_smile:

Aby dało się odczytać tekst. Zajmie on oczywiście więcej miejsca, tak więc powierzchnia pracy będzie tak naprawdę mniejsza, niż w monitorze (pomimo większej przekątnej ekranu). Ale takie rozwiązanie może się przydać chociażby w przypadku chęci pokazania czegoś na ekranie większej liczbie osób bez dostępu do projektora multimedialnego. Czy też nawet w przypadku awarii monitora (ale ani trochę komfortowe to nie będzie).

dobra, już ogarniam o co chodzi :slight_smile:

Możesz przełączyć na tryb czarno biały wtedy literki będą lepiej widoczne , ale co to za przyjemność siedzieć przy czarno białym ekranie ,niestety nic więcej nie zrobisz , możesz kombinować z gamą , kontrastem , jasnością itp, ale za dużych efektów to nie da, przy tak starym TV i jakości złącza przez który jest podłączony do PC rewelacji nie będzie.