Mam taki mały problem. Otóż podłączyłem taki stary telewizor pod PC kablem S-Video ( telewizor kineskopowy 17" ) i wszystko śmiga jak należy , ale jest jeden duży problem z jakością obrazu , otóż prawie wgl nie widać literek jakość obrazu jest lipna . W ustawieniach ekranu mam 800x600 najsłabszą , jak wezmę lepsza to już wgl cięzko widać … Macie jakieś pomysły i czy da sie to jakoś zrobić ? Proszę o wyrozumiałość Dzięki
Po co zwiększać dpi, jak staremu telewizorowi brakuje w kosmos do 800x600. Co przy wielkości ekranu telewizora sprawia, że nie ma co nawet marzyć używaniu tego jako monitor.
Aby dało się odczytać tekst. Zajmie on oczywiście więcej miejsca, tak więc powierzchnia pracy będzie tak naprawdę mniejsza, niż w monitorze (pomimo większej przekątnej ekranu). Ale takie rozwiązanie może się przydać chociażby w przypadku chęci pokazania czegoś na ekranie większej liczbie osób bez dostępu do projektora multimedialnego. Czy też nawet w przypadku awarii monitora (ale ani trochę komfortowe to nie będzie).
Możesz przełączyć na tryb czarno biały wtedy literki będą lepiej widoczne , ale co to za przyjemność siedzieć przy czarno białym ekranie ,niestety nic więcej nie zrobisz , możesz kombinować z gamą , kontrastem , jasnością itp, ale za dużych efektów to nie da, przy tak starym TV i jakości złącza przez który jest podłączony do PC rewelacji nie będzie.