Tv porblem ciemne pasy na ekranie

Gdy oglądam np. mecz piłki nożnej na zielonym, jasnym tle na ekranie telewizora widać po obu stornach ekranu dwa pionowe czarne pasy i kółko.

To zjawisko pojawia się w modelu lg le8500. Dlaczego tak się dzieje.

Zrób jakieś zdjęcie tej anomalii i wstaw do tematu

Ale tego nie widać cały czas. Po prostu są miejsca ciemniejsze na telewizorze. Są to stałe miejsca a przy niektórych ujęciach się uwidaczniają.

To zrób zdjecię wtedy kiedy to widać , albo zanieś telewizor do serwisu , bo tak sobie można…

Przedstaw profesionalnie usterkę itd.itp. bo nic z tego nie będzie , bo tak to ja na samym początku mogę wymienić milion rzeczy które mogą być za to odpowiedzialne , zaczynając od:

Zakłóceń spowodowanym podłączonym zasilaczem (nawet ładowarka do telefonu)

Przebicie w antenie telewizyjnej/kablowej , czyli źle oprawiona złączka , wtyczka itd.itp

Zakłócenie spowodowane innym sprzętem elektronicznym , takim jak magnetowid, odtwarzacz DvD , Komputer , itd.itp

Te zakłocenia kiedy występują , podczas odbioru sygnału telewizyjnego , czy jak oglądasz film np. z odtwarzacza DvD , czy może tu i tu występują te zakłócenia ?

http://img63.imageshack.us/i/zdjcie0120vp.jpg/

Dodane 17.12.2010 (Pt) 15:48

W zaznaczonym na czarno : jest tam ciemniejsze kółko które się wyświetla. Są też ciemne pasy.

Dodane 18.12.2010 (So) 17:02

FAQ Znalazłem to na stronie lg. Może o to chodzi.

Na moim telewizorze są widoczne poziome/pionowe linie (linia).

Należy spróbować wykonać reset fabryczny (szczegółowe informacje znajdują się w instrukcji obsługi). Jeśli to nie rozwiąże problemu, należy skontaktować się z Obsługą Klienta pod numerem 0-801 54 54 54.

JAK WYKONAĆ RESET FABRYCZNY???

Dodane 18.12.2010 (So) 17:03

w instrukcji tego nie ma