TV (toshiba) + Radeon hd 3850

TV to TOSHIBA 32" REGZA LCD 32XV500PG

karta graf ati radeon hd 3850, ktora wspiera hdmi, wszystko spoko, niby dziala, podpinam tv przez hdmi i przejsciowke do karty graf dvi. Niby wszystko gra, bo mi go wykrywa, tylko jest jeden blad.

Nie moge ustawic w tv rozdzialki wiekszej niz 800x600.

Probowalem z opcji karty graf( wykrywa tv) albo z panelu sterowania i nic… Podpiete jest pod HDMI1 [probowalem pod hdmi3], prosze o pomoc,

Aha, wazna informacja, telewizor nie jest podpiety za pomoca opcji clonu. Czy ktos umie mi pomoc?smilies/sad.gif

pomocy, jestem bezradny…

mam w komputerze hdmi, ale przy podpieciu hdmi - hdmi nie wykrywa tv wogole, tylko przez przelaczke. Nie moge zrobic clona 1 desktopa, tylko dziala jako 2 z rozdz 800x600 i mniejsza, prosze o pomoc.

windows xp sp3

nowe sterowniki do grafiki. Blagam o pomoc, od wczoraj morduje to non stop ![;

Czy zaznaczyłeś w opcjach wyświetlania Catalyst Control Center “Wymuś wykrywanie odbiornika TV” oraz w panelu cyfrowym DVI “Obsługa HDTV” odpowiednie tryby wyświetlania?

nie bardzo wiem gdzie jest panel cyfrowy dvi

Jak masz podłączony monitor, cyfrowo czy analogowo?

cyfrowo

W ustawieniach grafiki w programie Catalyst Control Center - ustawienia rozszerzone

hm, sporo opcji przeszperalem w ccc, ale czegos takiego nie widzialem, mozna krok po kroku?

U mnie w ustawieniach grafiki jest w pionowej kolumnie: “zapraszamy”, “centrum informacji” z rozwinięciem, “opcje wyświetlania”, “panel cyfrowy (DVI)3” z rozwinięciem. Mam Vistę, w XP yo się chyba nazywa “ustwaienia ekranu” i tam jest na pewno wymuszenie trybu wyświetlania 720 i 1080.

Dodane 10.07.2009 (Pt) 22:59

Poza tym jeżeli chcesz stosować TV jako monitor, musisz zastosować złącze DVI na obu urządzeniach. Przez HDMI uzyskasz rozdzielczości standardowe dla odbiorników TV. Na pewno Twoja karta ma dwa wyjścia DVI, podłącz jedno do monitora, drugie do TV i będziesz mógł ustawić rozdzielczości. Tak jak robisz to teraz uzyskujesz standardową ilość maksymalną dla systemu PAL, tj. 600 linii, jeżeli nie wymusisz wyjścia HD, tj. 720 lub 1080 linii poziomych. Jeżeli masz TV HD Ready to 1080 też nie uzyskasz.

Mam tv full hd, podpiety jest pod DVI, przez przelaczke hdmi na dvi. ale jesli cos probuje zmienic wyskakuje mi niebieski ekran, jak ustawie tv jako 1 tez niebieski ekran, wymuszanie nic nie da ;/

Nie czytasz tego, co napisałem, albo HDMI z karty na HDMI w TV z wymuszeniem trybu wyświetlania 720 i 1080 bez żadnych przełączek, albo DVI z karty na DVI w TV, wtedy TV będzie działał jako drugi monitor, z ustawieniem złącza DVI w telewizorze, żadnych przełączaek, które stosuje się wtedy, gdy karta nie ma wyjścia HDMI

tyle ze jak podlacze hdmi-hdmi to nie wykrywa wogole tv.

Dodane 11.07.2009 (So) 10:45

sprobuje dzis na innym komputerze na nim chyba nie ma karty ati, probowalem na innym kablu hdmi-hdmi,

edit, na kompie z nvida wszystko ustawilem w 15 sekund ;//

i co teraz z tym moim ati?!

Obejrzałem sobie tego Radeona HD 3850, on nie ma wogóle wyjścia HDMI, napisz, o co ci właściwie chodzi, czy twój TV nie ma złącza DVI?

Jak nie ma wyjscia hdmi, w moim komputerze jest wejscie hdmi, ale nie dziala z ty.

Mam 2 wyjscia dvi, w jedno mam podpiety monitor, a w drugi przez przejsciowke HDMI/DVI telewizor. Wykrywa go owszem, dziala ale tylko jako 2 monitor, i w rodz 800x600, nie moge dac clona 1 monitora, ani zwiekszyc rozdz. I chce zeby wlasnie to sie dalo zrobic, gdy wlaczylem w ten sam sposob do komputera z nvidia, 2x dvi, 1 to monitor, drugi to telewizor przez przejsciowke HDMI/DVI wszystko dziala bez zarzutu.

Oto, chodzi.

Nasza dyskusja powoli traci sens, PODŁĄCZ TELEWIZOR PRZEZ ZŁĄCZE DVI KTÓRE JEST W TELEWIZORZE, BEZ PRZEJŚCIÓWKI DO ZŁĄCZA DVI W KARCIE! !!

nie mam dvi w tv

To dziwne, bo większość TV tej klasy ma, sprawdź dobrze, ale teraz rozumiem twój problem. Ta karta nie jest najnowsza i widocznie taki sposób podłączenia obniża jej parametry, ale sprawdź dobrze telewizor, w to złącze standardowo są wyposażone LCD.