Hej,
ściągnąlem kilka odcinków serialu (do 4 odcinka) za pomoca dodatku live cat do firefox. Od odcinku 5 ładuje się tylko 8 sekund przez live cat, tak samo jest z kolejnymi odcinkami. Podejrzewam, że ładuje sie tylko czołówka i te pliki są inaczej zabezpieczone. Da się to jakoś obejść lub istnieje jakiś inny łatwy okienkowy/łatwy z komendy poleceń sposób ściągania z tvp vod?
Może jest jakiś płatny downloader który to ogarnia?
Jest jeszcze opcja, którą posiadają te dodatki (MPMux i Live cat) jest w nich możliwość przechwytywania zamiast ściągania.
Jednak to trwa oczywiście tyle czasu… co sam przechwytywany materiał.
Nie wiem jednak, czy odpalony i odkodowany film zabezpieczony DRM, da się jednak przechwycić.
Trzeba spróbować.
Nie ma natomiast żadnego sposobu ściągania zabezpieczonych filmów DRM.
OBS + wyłączenie akceleracji w przeglądarce. Jeżeli akceleracja jest włączona to nagrywa się czarny ekran. W OBS można sobie ustawić skróty na start i stop nagrywania. Może omawianie wyżej dodatki też zadziałają.
To były piękne czasy, które na szczęście już minęły. Sciągałeś film z jakiegoś eMule 600MB przez tydzień albo i dwa, potem uruchamiałeś i okazywało się że to kinówka. Nakręcone przez widza kamerą zamontowaną na czapce chyba, nie wiem jak to robili.
Ludzie wchodzą, wychodzą w środku sceny, głowy widać, ktoś tam kaszle. Ale czy to miało wtedy jakies znaczenie? Niee liczyło się że to był jednak ten film, który chcieliśmy pobrać a nie jakiś zupełnie inny, co było dosyć częste.
Mówisz, że dalej są kinówki? No to wypadłem z tematu. Ciekawe jak teraz z jakością. W sumie kamerki są lepsze.
Wiadomo, jednak dostępna do „zobaczenia” dużo wcześniej niż premiera w kinie.
Jak komuś zależy to na ekranie na przykład telefonu jest znośna:)
To też zależy, czasem są lepszej jakości, w zależności kto ją robi.
Tzn przez stwierdzenie „jak dawne ripy DVD” rozumiem że jak na cam to jest bardzo dobrej jakości - zwłaszcza w porównaniu do camów które pamiętam z przeszłości.