TW: Rome II - jakie patche?

Witam. Posiadam grę Total War: Rome II i zamierzam rozpocząć kampanię. Tymczasem wiem, że do gry zdążyło już wyjść kilka łatek, które w tej kampanii pomagają - między innymi poprawiają AI przeciwników i skracają czas przewijania tury. Przy okazji niektóre z nich rzekomo poprawiają wydajność w bitwie (co by mi się przydało, bo żal mi schodzić z ustawień ekstremalnych i rozdzielczości FHD, ale przez to muszę się liczyć z 7 FPS przy zbliżeniu na trwającą bitwę). Rzecz w tym, że podobno niektóre patche dają efekt wręcz odwrotny, to znaczy tę wydajność zmniejszają. W związku z tym mam kilka pytań do osób, które grę posiadają i korzystały z łatek:

• ile tak naprawdę wyszło gotowych łatek do TWR2?

• które z nich są godne polecenia - poprawiają grę naprawdę zamiast ją pogorszyć?

• czy muszę pobierać wszystkie? innymi słowy: czy łatka nr 3 zawiera patche 1 i 2, czy też nie? jeśli nie: jaki skutek będzie miało instalowanie ich “nie po kolei” czy też całkowite rezygnowanie z niektórych?

• czy, po rozpoczęciu kampanii i pobraniu patcha dopiero później, będę mógł tę kampanię kontynuować “od środka” bez błędów? jeśli tak: czy to udogodnienie obejmuje wszystkie patche?

• czy ewentualnie rezygnując z łatek w ogóle i grając na wersji 1.0.0 będę miał tak naprawdę dużo powodów do wyrywania sobie włosów z głowy?

Z góry dzięki za odpowiedzi i przepraszam za nadwerężanie waszej cierpliwości. :wink:

1.W sumie patche instalować po kolei od pierwszego do ostatniego.

2.Co do punktu 1 - Total War : Rome 2 - bazuje na Steam (zabezpieczenie DRM), więc tam gra działa i jest zaopatrywana wciąż o nowe patche, więc nowszych od tych co masz w grze nie otrzymasz.