Witam od jakiegoś miesiąca truje się z pewnym problemem kiedy włączam komputer to wyskakuje skanowanie komputera potem samonaprawa a potem mam 3 opcje kontynuuj, rozwiąż problemy, wyłacz komputer i to jest zapętlone i niewiem co mam zrobić
Opisz to jaśniej. Czy to zawsze się robi, kiedy to się dzieje i od kiedy. Czy może coś zainstalowałeś, może coś tam narobiłeś na komputerze. Bo teraz tylko wiem, że komputer od czasu do czasu skanuje pliki, naprawia je i… A co wybierasz, kiedy widzisz te 3 opcje?
uszkodzone pliki systemowe lub coś z dyskiem, jeżeli komputer ma kilka dobrych lat, to mogą być kłopoty.
Wstaw raport S.M.A.R.T. dysku.
Matrix717:no jak napisałem od miesiąca tak zawsze kiedy właczam to sie dzieje nie nic niezainstalowałem podejrzanego ( ͡° ͜ʖ ͡°) prucz gier z steama i jakis bzdetów jak excrater plików do garrys moda a wybieram zazwyczaj próbowałem wszystkie i null bo będzie pisało że komputer napotkał problem nie wprowadzono zmian
Marcin20000:mój komputer ma około 4 lata i był czyszczony rok temu jak jeszcze działał a co do plików to mogłem wejść w muj komputer w tych opcjach i pliki są na swoim miejscu
Pocolog: a gdzie ja znajde ten raport
Pobierz i wrzuć zrzut ekranu:
http://cznic.dl.osdn.jp/crystaldiskinfo/71284/CrystalDiskInfo8_2_0.exe
ps.
Klikając PPM w okienku pisania posta możesz wybrać opcję sprawdzania pisowni.
Pocolog: tylko ja niemam jak tego pobrać bo niemoge wejść w tryb awaryjny
Jaki to system operacyjny? Jeśli Windows to czy uruchamiałeś narzędzie do rozwiązywania problemów ze startem z płyty/pendrive instalacyjnego?
Mam Windowsa 10 i niemam ani płyty ani pendriva
“Większość kłopotów ze sprzętem powoduje sam użytkownik” Teraz tylko dzwoń do najbliższego kumpla, ze wpadniesz mu z pizza na m4 a on Ci zrobi klucz instalacyjny Windowsa na usb