Hej, 2 dni temu zacząłem strasznie się nudzić i naszła mnie jedna myśl - grafika. Szybko pobieram GIMPa i zabieram się do pracy, jednak po 5 minutach zorientowałem się, że jest to dużo trudniejsze niż myślałem. Na sam początek wymyśliłem sobie avatary dla mnie jak i kolegów - zrobiłem jak na razie tylko dwa, bo nie miałem czasu, jak na razie nie jest to coś w stylu profesjonalnych avatarów tylko bawienie się różnymi gradientami i cieniami - efekt wypukłych i wklęsłych powierzchni. Nie używałem również zbyt dużej ilości kolorów od czarnego przez szary i jego odcienie do białego. To są wcześniej wymienione avatary:
Proszę Was o ocenę ich, bo jak wiadomo koledzy będą mówić, że fajne itp. jednak oczekuję opini osób, które w tym siedzą. Nie obrażę się jak powiecie, że są beznadziejne, słabe i tak dalej… Po prostu czekam na Waszą szczerą opinię.
Aha, jeszcze jedno. Jeżeli znacie strony z fajnymi, dobrze opisanymi poradnikami właśnie do GIMPa to podeślijcie je tutaj, jednak wolałbym, aby ktoś wtajemniczony w to napisał do mnie na PW i pouczyłby mnie czy to poprzez TS3, Skype, GG czy iw inny sposób samych podstaw. Wiem, że na tym forum są osoby, które na tym zarabiają i nie chcą uczyć nowych, bo będzie się ciężej im zarabiać - ja nie mam takiej chęci, robię to bo mi się podoba i tylko dla siebie czy kumpli.