Witam, jakim programem mogę zgrać kilka filmów w formacie MP4 z dźwiękiem Dolby Digital 5:1 i aby potem je móc nagrać na płytę blu ray i odtworzyć na stacjonarnym odtwarzaczu i kinie domowym ?
Program którego używam robi to co wyżej opisałem lecz po stworzeniu struktury blu ray czy to w postaci folderu lub pliku iso po obróbce na wyjściu nie zgrywa niestety jakości obrazu w HDR tylko zwykły.
Aby program miał jeszcze opcję zmiany nazwy języka audio w którym dany plik jest gdy potem na stacjonarnym sprzęcie użyje się pilota to aby wyświetlał waśnie a nie pokazywał typu nieznany, itd.
Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu wyżej opisanego problemu.
Nagrywarkę blu ray masz?
Juz łatwiej na USB zgrać.
Cześć @BLADE2042
spróbuj bezpłatną wersję trial programu DVD FAB Program jest oczywiście płatny ale może uda ci się zrobić co chcesz w wersji próbnej. To super kombajn-program do wszystkie DVD, Bluray,pliki filmowe mp4, avi i inne formaty,napisy, menu plus rypowanie i przygotowanie iso i innych formatów. Ja uzywam płatnej wersji i nie miałem nigdy problemu. Ty potrzebujesz bluray creator żeby zrobić płytę z menu, z którego można wybierać filmy. Chyba, że chcesz połączyć filmy pliki mp4 w jeden dłuższy. Jak wszystko zrobisz musisz wybrać płytę 25 Giga w ustawieniach bo tyle będzie miała pojemności twoja wypalona płyta. Nie sądzę, że chcesz się bawić w płytę 50 giga bluray, ale taka też jest do wyboru. Jak zrobisz już obraz płyty ISO to można wypalić płyte darmowym programem Ashampoo burning studio wybierając szybkość 2-4. A masz nagrywarkę bluray? Powodzenia
PS Na jutube są filmy jak działa ten program.
Nero Video / Nero Platinum Suite - 140zł
Leawo Blu-ray Creator
TMPGEnc Authoring Works
MultiAVCHD (zaawansowany, darmowy)
DVDFab Blu-ray Creator lub TMPGEnc Authoring Works, ponieważ oferują największe możliwości w tej dziedzinie.
Zachowanie HDR: Upewnij się, że program, z którego korzystasz, obsługuje formaty HDR10 lub Dolby Vision, a twoje filmy są zapisane w formacie obsługującym te technologie.
Odtwarzacz Blu-ray: Aby odtworzyć płyty z HDR i Dolby Digital 5.1, twój odtwarzacz Blu-ray oraz telewizor muszą obsługiwać te technologie.
Nagrywarka Blu-ray: Jeśli tworzysz fizyczną płytę, upewnij się, że masz kompatybilną nagrywarkę Blu-ray i płyty odpowiedniego typu (BD-R lub BD-RE).