Tworzenie instalatora linux

Dzień dobry, właśnie stworzyłem swój interfejs na bazie podstawowego obrazu iso Ubuntu (mini.iso), i chciałbym znać sposób, jak stworzyć instalator, w postaci pliku ISO, obecnego stanu systemu, aby za każdym razem, gdy instaluję owy system, mieć już swój interfejs w całości.
Z góry Dziękuję
Adam.

Stwórz obraz systemu (partycji) na zewnętrznym dysku i już.

Tyle że chodzi o to, że interfejs zaprojektowałem na Oracle VirtualBox.

I jeszcze jedno pytanie - gdybym odwzorował interfejs na realnym komputerze, to za pomocą jakiego programu mógłbym wgrać instalator na zewnętrzny dysk?

Ja tworzyłem obraz systemu Windows 10 do pliku *.VHD za pomocą systemowego narzędzia. Podobno Paragon ma dobre narzędzie do kopii dysków i partycji. Nazywa się Paragon Backup & Recovery:

OK, ale chodzi mi bardziej o to, aby zrobić plik ISO obecnego stanu z plikami filesystem.squashfs itp.

Generalnie, aby zainstalować system. Jeżeli nie ma innej możliwości, zadowolę się tym. Albo, czy jest opcja zainstalowania customowego interfejsu do pliku mini.iso z Ubuntu, aby od razu po zainstalowaniu system wyglądał tak, jak go zaprojektowałem?

Dobrze. Sprawdziłem program Paragon Backup. Wszystko jest, jak być powinno. Temat do zamknięcia.