Chciałbym nagrać sobie Vistę x86 i x64 na dvd i znalazłem poradnik, ale tam jest tylko XP. Chodzi o modyfikacje loadera: http://rosol.republika.pl/multi3.htm
Jak to w tym przypadku zrobić? Na tej stronce jest opisany tylko loader XP i innych, a na płycie Visty nie znalazłem tych plików.
No dobra zrobiłem wg instrukcji, którą mi podałeś, ale obraz zajmuje 2.43GB, a oba systemy zajmują 5.91GB, czyli wygląda na to że pliki w tym obrazie są tylko z wersji x86, a jak wiadomo x86 i x64 mają rożne pliki. Po za tym na screenie w instrukcji widać listę wyboru systemów:
Vista business x64
Vista home basic x64
…
Vista ultimate x86
A u mnie jest wybór systemów tylko z wersji x86 (bez tego napisu x86) poprostu pisze wersja systemu w formie: Windows Vista Business.
Robiłem wszystko wg instrukcji i montowałem obraz utworzony przez Windows PE Tools Command Prompt.
Mam pytanie do Ciebie. Otóż mam Windows z MSDN:AA. Otrzymany klucz pasuje do x64 jak również x86. Gdy umieszczę obie wersje na płycie skąd instalator będzie wiedział, że ma zainstalować x64? Pojawi się dodatkowe okno z wyborem?
możnaby jeszcze inaczej kombinować postawić na płytce GRUBa lub Windowsowego boot managera (jezli się da) z opcjami: x86 x64 i to by było lepsze wyjścia żeby instalatory poszczególnych wersji były całkowicie niezależne i odzielone