Tworzenie pełnoekranowej prezentacji flash


(Clubbasse207) #1

Witam :slight_smile:

chce zrobić prezentacje flash by uruchamiała się na pełnym ekranie z tym że .. by zajmowała cały ekran ! (tak jak np gry )

by nie było żadnego paska

mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi :stuck_out_tongue:

obecnie gdy wyeksportuje flasha do exe i odpalam to u góry prezentacji jest pasek z z nazwą prezentacji no i jest pasek zadań windows .. ;/

kolejny problem wklejając zdjęcia jpg do animacji wyrażnie pogarsza sie ich jakość :?

dodam że używam swishmax dodam też że mam książke o tym programie i jakoś niemoge sie tego tam doszukać (czyżby niebyło możliwe uzyskanie pełnoekranowej animacji w tym programie ? :? )

ewentualnie myślałem też by zrobić to w macromedia flash czy zna ktoś jakieś DOBRE książki o tym programie ?

edit : jeszcze jedno pytanko :stuck_out_tongue:

wstawiając elementy flash na strone pod IE wyświetla się "klikni aby uaktywnić i używać ten format"

zna ktoś sposób na obejście tego ?

wiem że da się bo na niektórych stronach niema z ttym problemu :stuck_out_tongue:


(Monczkin) #2

author_vision

we flashu używa się skryptu as --> fullscreen

fscommand("fullscreen", "true");

ustaw na wyższe parametry jakość obrazu przy imporcie.

polecam flashzone.pl - podstawy, tutoriale i samouczki flasha


(Clubbasse207) #3

Monczkin

normalnie bym cie usciskał gdybym mógł :stuck_out_tongue:

DZIĘKI WIELKIE :slight_smile:

niestety wciąż aktualne jest to pytanie :stuck_out_tongue:


(Skr3czu) #4

Chyba jak dasz to na serwer to tego komunikatu nie bedzie :wink:


(Clubbasse207) #5

Nook

:lol:

nie stety na większości stron z flashem to jest ;/

jest to wynik patentów MS przegrał i musiał zastosować takie coś

a czy animacja jest na serwerze czy nie niema znaczenia :stuck_out_tongue:

wiem że jest sposób na obejście tego bo na niektórych stronach tak jest tylko nie wiem jeszcze jak :stuck_out_tongue:


(Rosa Killer) #6

To już zależy od komputera osoby która będzie to oglądać.

Jest to wywołane programami antywirusowymi.


(Skr3czu) #7

Ja mam znowu tak:

Jak mam coś w flashu na kompie to wyskakuje mi jakiś komunikat u góry ,a jak mam na serwerze nie mam tego komunikatu :slight_smile:


(Clubbasse207) #8

LOOOOOOOOOL

niemasz poijęcia niegadasz !

jest to wynik chorych patentów na oprogramowanie MS musiał to zrobić by niebulić pewnej firmie kasy za "elementy aktywne na stronach" czy coś koło tego

pod IE ? :?


(Juniorek) #9

to "kliknij aby.." jest zalezne od przegladarki..

jezeli uzywasz ie to tak bedziesz mial ;}

pozatym... jezeli chcesz zrobic exe z flasha bez paska to zrob to progsem swishstudio ;) mozesz tam powylanczac pewne opcje z flasha :wink:

m.in. pasek nazwy....