Mam taką sprawę, mam wykupioną domenę, powiedzmy domena.pl , na raspbery pi mam serwer ze swoją stroną www która chciałbym podpiąć pod domenę. Domenę mam na serwisie nazwa.pl i jestem tam w stanie dokonać przekierowanie na moj adres ip powiedzmy 111.11.11.111. Wtedy wpisuje w adresie strony domena.pl/html/index.php , ale chciałbym zrobić żeby działało to na przykład tak że wpisuje adres np strona.domena.pl i robi się przekierowanie na adres 111.11.11.111/html/index.php.
W panelu klienta na nazwie wyedytuj ustawienia DNSów na swój hosting (swoja drogą to trzymanie domeny na nazwie to jakaś pomyłka z uwagi na chore ceny)
W panelu na hostingu podpinasz domenę pod konkretny katalog i masz główny adres. Potem możesz utworzyć subdomeny i skierować je na inny katalog i cała filozofia.
I generalnie jak masz po domenie /html/ w urlu to masz źle coś zrobione. Po prawidłowym wydelegowaniu DNSów i ustawieniu domeny powinno być domena.pl (ewentualnie z index.php czy index.html, najlepiej bez tych dodatków).
W poradniku co kolega zapodał masz wzmiankę jak ustawić DNSy. Powinno pomóc, a jeśli nie to przynajmniej będziesz wiedział czego szukać.
Co do cen nazwy - 123 bo jeszcze VAT. Za to samo w ovh (są jeszcze ciut tańsze opcje) zapłacisz 50 z VAT (procentowo ok. 60% taniej) i ze stabilnością też problemów nie ma. Przy jednej domenie to różnica niewielka, przy 10 już masz 723 rocznie do przodu.