Tworzenie strony od A-Z

Witam jestem początkujący i chciałbym zrobic własną porządną strone int.więc zaczynamy:

mam zajączka 4.1 i oto moje pytanie pierwsze.Jak zrobić pochyły taki tekst na stronie czyli w tym programie.proszę o pomoc

Zobacz ten kurs html:

http://kurshtml.boo.pl

Pozdrawiam.

Pochyły tekst,proszę bardzo :smiley:

Jakiś tekst[/code]

NIEEE chodzi mi o taki teskt jak np Wordart w Powerpointcie.wiecie jak taki tekst zrobić?

No tak to się nie da,możesz odbić wordart i zrobić jako obrazek.Innego sposobu nie ma

aha a jak zrobić takie ramki jak na tej stronie np http://www.mefis.yoyo.pl/.pozdrawiam

lub

Jakiś tekst[/code]

Drugie rozwiązanie uważam za lepsze tylko w przypadku, gdy chcemy pochylony tekst także wyróżnić.

Jak robić, to robić zgodnie z obowiązującymi standardami i zasadami semantycznej budowy kodu.

//edit

Masz na myśli te graficzne boksy systematyzujące położenie elementów?

Musisz je stworzyć w programie graficznym i odpowiednio osadzić.

No ta strona,jest zrobiona na jakimś darmowym szablonie.Wystarczy że nauczysz się HTML/CSS i możesz zrobić lepszą stronę :smiley: wszystko tam tkwi w CSS (Wszystkie elementy mają tam ustawione wartości)

Wszystko znajdziesz na:

:?

Jak mogę zrobić szablon?pozdrawiam

Czytasz to co w ogóle pisze?

Naucz się HTML+CSS i obsługi jakiegoś programu graficznego np. Gimpa, albo PhotoShopa.

Pozdrawiam.

Mam pytanie ściągnąłem darmowy szablon ale jak cały kod wsadze do Zajączka i potem otwieram to mam tylko litery a nie mam tła tabeli itp.co robie źle pomużcie

Bo to nie jest paint i trzeba znać podstawy z tej strony co przedmówcy Ci podali żeby coś mniej więcej ogarnąć.

P.S NOOK i widzisz jak to jest…

Musisz CTRL + O i tam znajdź plik index.html, jak go edytujesz to w tym samym miejscu go zapisz CTRL+S.

Prościej się nie da wytłumaczyć, i zobacz na tą stronkę co Ci podałem…

Ehe, bo ot tak to mozesz patyczaka narysować. Idź najpierw zobacz tą stronę co Ci podał Nook (przczytaj), bądź kup (i tym bardziej przeczytaj) Tworzenie stron WWW w praktyce. Wydanie II B. Danowski od Helionu.