Tworzenie strony www od podstaw

Witam

Ostatnio na informatyce zaczeliśmy robić strone www. Na tej stronie są podane przykłady jak zrobić. I chcem żeby szablon wyglądał mniej więcej tak. Ta strona ma być o tematyce komputerowej, czyli w “frame_a” jakiś obrazek komputera itp. frame b na jakimś tle link np. procesory, ram, mobo itp. i po kliknięciu w link np. procesory żeby to się otworzyło w frame c. To nie jest jakaś praca domowa tylko chcem sobie zrobić strone w domu, bo na lekcji zajmie mi to dużo czasu. Pozdrawiam

Ja bym radził porzucić ramki i zacząć konstruować strony w divach z użyciem CSS, wiem na początku może to być trudne ale jak się nauczysz czegoś tak później trudno będzie Ci wybrąć z tego nawyku. Odsyłam -> http://kurshtml.boo.pl

Robienie stron opartych na ramkach nie jest rozwiązaniem optymalnym. Skoro masz czas w domu, poczytaj na temat CSS i tworzeniu stron na div’ach.

Niestety informatyki w szkole ograniczaja się do czystego htmla bez CSSów :confused: Pamiętam od podstawówki do gimnazjum szlifowanie tych komend i robienie stron w tabelach. To zupełny bezsens też radzę od razu ucz się z arkuszami stylów. Ramki to jak windows 98, działać, działa ale wiadomo…