Tym ustawieniem zarządza twój administrator

Witam wszystkich i proszę o pomoc.
Po formacie komputera pojawił się problem z wydajnością, przed formatem zmieniłem pastę termoprzewodzącą na chłodzeniu i gpu + termopady, wykonałem benchmark valley wynik minimum 37 fps, temperaturki elegancko poszły w dół a komputer stabilny.
Po sformatowaniu komputera wynik spadł do okolic 20 fps min, przy tych samych ustawieniach bchmark. Stwierdziłem że może to przez taktowanie ram i procesora więc próbowałem zainstalować ryzen master, jednak instalacja jest niemożliwa bez wyłączenia vbs… Którego nie mogę wyłączyć gdyż pojawia się taki komunikat:

dodam że jestem zalogowany jako administrator, próbowałem tworzyć nowe konta, formatować jeszcze raz, logować się do Microsoftu ten sam komunikat.
Po formacie zaczęły się też pojawiać blue screeny, oraz skaczące fps w grach. Czy ktoś wie co może być przyczyną?
Platforma:
ryzen 5 2600
asrock radeon rx580 8gb
ram viper 16gb 3200 mhz
płyta b450 asrock steel legend

Z góry dziękuje za pomoc.

Spróbuj. Metodą poprzerz Rejestr

P.S. Z tego co wiem izolacja rdzenia moze zmniejszać wydajnośc, bywa ze mocno.

dzięki za pomoc, problem rozwiązany metodą 2. Chociaż to był chyba 10 z kolei plik w rejestrze którego wartość zmieniłem na 0

Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.