W szkolnej pracowni mamy zwykłe PC które są dużo głośniejsze od typowego serwera, idzie wytrzymać
Nie wiem czy da się wyłączyć, wyje zasilacz. Chyba jedynym rozwiązaniem jest kliknięci przycisku.
W szkolnej pracowni mamy zwykłe PC które są dużo głośniejsze od typowego serwera, idzie wytrzymać
Nie wiem czy da się wyłączyć, wyje zasilacz. Chyba jedynym rozwiązaniem jest kliknięci przycisku.
Zasilacz można rozebrać i odłączyć to co nie jest potrzebne :D. Teraz tylko pozostaje znaleźć jakiś konkretniejszy serwer. Dziękuję wszystkim za pomoc. W razie problemów będę jeszcze pisał.
Masz publiczne IP? Jeśli nie, to byś musiał stworzyć dwie sieci LAN za pomocą dodatkowego routera, ewentualnie za pomocą VLANów o ile posiadasz przełącznik zarządzalny. Proponuję pobawić się na początek jednak w wirtualnej maszynie. Na dzień dobry masz możliwość postawienia wirtualnego serwera w innej sieci, na wirtualnej maszynie masz możliwość tworzenia wspomnianych VLANów dzięki wirtualnym przełącznikom VDE (z tego co się orientuję tylko dla systemów Linux/Unix) czy Open vSwitch (możliwe, że dostępny również dla Windowsa), przy okazji liźniesz trochę sieci i obeznasz się z wirtualizacją. Jednym słowem same korzyści z tego, a sprzęt możesz kupić swoją drogą, jeśli masz taką ochotę.
Niestety nie mam publicznego ip, ale widzę że znasz sie na tym. Póki co działam na serwerze w sieci lokalnej i jak z tym sie trochę pobawię i ogarnę trochę sprawę to poczytam o tym vlan’ie lub kupię drugi router pod to. Na razie posiedze trochę tak, a potem będę sie martwił o wyjście z niej.