Ostatnio z włączonym uBlock - pokazuje mi taki komunikat na stronie Spider’s Web.
Pomaga tylko wyłączenie blokera.
Jest jakiś sposób, żeby nadal działał na tej stronie uBlock?
Może zresetowanie do ustawień do domyślnych i potem aktualizacja podstawowych (tzw. stock) list w zakładce moje listy?
-
[https://github.com/gorhill/uBlock/wiki/Dashboard:-Settings#backuprestore-section]
(jak nie pamiętasz co masz za dziwne subskrypcje aktywne to zrób kopię pliku z ustawieniami, ona zapisze również wszystko co ręcznie ukryłeś z opcji „zablokuj element”)
-
[https://github.com/gorhill/uBlock/wiki/Dashboard:-Filter-lists#purge-all-caches]
Po kilku dniach możesz przywracać po jednej starej dużej liście typu:
-
Polskie filtry anty-socjal media (opcje udostępniania lub linki do profilów w nagłówkach/stopkach);
-
Polskie filtry elementów irytujących (mają wbudowane blokowanie/ukrywanie większości polskiego cookies i RODO);
-
KAD - „blokuj” przekręty;
-
EasyList Social / Fanboy Social (jako baza du ubijania widżetów „udostępnij” i linków do profili stron na socjal mediach);
-
I don’t care about cookies (jako baza do obijania międzynarodowych wtyczek do cookies/RODO).
Wtedy łatwiej ustalisz jaka lista psuła jak nie umiesz używać rejestratora (loggera):
Bazując na zgłoszeniach dotyczących mbank i hejto:
-
(błędy JS)
-
(errory 500 lub białe tło - podobne do twojej niebieskiej planszy)
Jest szansa, że tak strona broniła się przed blokowaniem ruchomego tła.
OK Dzięki za podpowiedzi.
Zdecydowanie stronom nie pasi spoof-css dla body, wywalają się już na etapie debugowania kodu:
Filtr skryptowy ograniczyłem do strony miejskamuzyka.pl
i chyba ją też będzie trzeba sprawdzić czy po kilku odświeżeniach się nie wywala.
Wyłączyłem w ustawieniach:
- Polskie filtry elementów irytujących
- Polski Antyirytujacy Dodatek Specjalny
i pomogło.
Włączyłem na powrót i jest nawet przy włączonych OK (sprawdzę na jak długo).
Prawdopodobnie już powinno się nie powtórzyć, po prostu nie będę używać spoof-css
globalnie na całe polskie www.
Włączenie ponownie samego PAF
(bez PASS (dawny suplement do ikonek RSS), tam nie ma tak agresywnych filtrów) pewnie wymusiło pobrania aktualizacji z 23:44 (tj. wtorek) lub nowszej (tj. dzisiejszej).
A czy gorhill naprawi skryptlet to już mi wisi.
OK - Dzięki, widać to twoja robota załatwiła sprawę:)
Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.