uBlock Origin - blokada strony Spider's Web (Firefox)

Ostatnio z włączonym uBlock - pokazuje mi taki komunikat na stronie Spider’s Web.
Pomaga tylko wyłączenie blokera.
Jest jakiś sposób, żeby nadal działał na tej stronie uBlock?

Może zresetowanie do ustawień do domyślnych i potem aktualizacja podstawowych (tzw. stock) list w zakładce moje listy?

Po kilku dniach możesz przywracać po jednej starej dużej liście typu:

• Polskie filtry anty-socjal media (opcje udostępniania lub linki do profilów w nagłówkach/stopkach);

• Polskie filtry elementów irytujących (mają wbudowane blokowanie/ukrywanie większości polskiego cookies i RODO);

• KAD - „blokuj” przekręty;

• EasyList Social / Fanboy Social (jako baza du ubijania widżetów „udostępnij” i linków do profili stron na socjal mediach);

• I don’t care about cookies (jako baza do obijania międzynarodowych wtyczek do cookies/RODO).

Wtedy łatwiej ustalisz jaka lista psuła jak nie umiesz używać rejestratora (loggera):

https://github.com/gorhill/uBlock/wiki/The-logger

Bazując na zgłoszeniach dotyczących mbank i hejto:

• (błędy JS)

• (errory 500 lub białe tło - podobne do twojej niebieskiej planszy)

Jest szansa, że tak strona broniła się przed blokowaniem ruchomego tła.

OK Dzięki za podpowiedzi.

Zdecydowanie stronom nie pasi spoof-css dla body, wywalają się już na etapie debugowania kodu:

Filtr skryptowy ograniczyłem do strony miejskamuzyka.pl i chyba ją też będzie trzeba sprawdzić czy po kilku odświeżeniach się nie wywala.

Wyłączyłem w ustawieniach:

• Polskie filtry elementów irytujących
  • Polski Antyirytujacy Dodatek Specjalny
    i pomogło.
    Włączyłem na powrót i jest nawet przy włączonych OK (sprawdzę na jak długo).

Prawdopodobnie już powinno się nie powtórzyć, po prostu nie będę używać spoof-css globalnie na całe polskie www.

Włączenie ponownie samego PAF (bez PASS (dawny suplement do ikonek RSS), tam nie ma tak agresywnych filtrów) pewnie wymusiło pobrania aktualizacji z 23:44 (tj. wtorek) lub nowszej (tj. dzisiejszej).

A czy gorhill naprawi skryptlet to już mi wisi.

OK - Dzięki, widać to twoja robota załatwiła sprawę:)

Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.