Ubuntu 19.10 - problemy po aktualizacji z 19.04

Witam linuksiarzy!
Mam problem z poprawnym działaniem Ubuntu po aktualizacji do nowszej wersji dystrybucji. Mianowicie podczas aktualizacji zmniejszyła się rozdzielczość, zrobił się czarny ekran z kursorem myszki i koniec. Po resecie system nie chciał wstać, więc postanowiłem uruchomić tryb recovery i wybrać opcję “dpkg”. Coś tam pomielił, zrestartował się i kolejny problem. tym razem z logowaniem automatycznym. Po włączeniu tej funkcji w ustawieniach system wyświetla ekran wyboru usera. Wybieram siebie, podaję hasło i wraca do ekranu wyboru usera i tak w kółko. Aby uruchomić system muszę wejść do recovery mode i wybrać opcję “Resume” - wtedy system wstaje bez problemu. Kiedy wyłącze logowanie automatyczne również nie ma kłopotu z uruchomieniem, ale muszę podawać hasło.
Dodatkowo nie mam audio po Bluetooth - nie wiem dlaczego.
Wolałbym uniknąć reinstalacji systemu i tej całej konfiguracji od nowa.
Używam sterowników własnościowych od Nvidii do karty GTX 750.
Pomoże ktoś z Linuksiarzy? Na co dzień korzystam z Wingrozy, ale Ubuntu też czasem uruchomię. Z góry dzięki za pomoc.

Wygląda jakby zabrakło miejsca na dysku albo partycja /home (jeśli jest osobna) nie została zamontowana.

Całe Ubuntu mam na jednej partycji. Miejsca chyba nie zabrakło - zobaczę później, bo teraz nie mam możliwości takiej.

OK, wracamy do tematu.
Miejsca jest jeszcze trochę, bo 17 GB z 57.
To audio świruje przez Pulse Audio i złą konfigurację prawdopodobnie. Kiedyś miałem też taki problem, ale na Ubuntu 18.04 LTS. Wtedy @Donker kazał mi coś przestawić do góry, ale ja nie pamiętam co i jak. Zachciało mi się update’ów i teraz mam kichę. Nawet muzyki ze Spotify nie idzie posłuchać normalnie :frowning:

[EDIT]
Audio jakimś cudem naprawiłem - nie wiem jak, ale póki co gra i buczy. Tylko pozostało to logowanioe automatyczne oraz pojawiający się ekran wyboru usera, który uniemożliwia zalogowanie się do Ubuntu