Mam pytanie ( chyba głownie do uzytkowników ubuntu).
>>> Czy warto instalować wersje 64-bitowa systemu Ubuntu? Wiem ,że nowa architektura to przyszlosc. ile moze wynosic okolo wzrost szybkosci dzialania systemu , programów ?
Mam procka AMD Athlon 64 3000+.
Wiem ,że sa problemy z flashem, formatem rmvb … ( ale wiem sa na to sposoby )
>>> Mam kolejne pytanie - czy na archtetkurze systemu 64- bitowego Ubuntu - bede mógł instalować programy 32-bitowe , jezeli nie znajde jego wersji 64-bitowej?
Niech uzytkownicy wersji 64-bitowego Ubuntu wypowiedza z czym mieli problem po przesiadze na 64-bity.
Źle rozumiesz pojęcie architektury. Wszystko zależy od tego jaki masz procesor(czy 32-bitowy czy 64-bitowy). Jeśli masz 32 to systemu(jak i każdego programu 64) 64 bitowego nie zainstalujesz.
LOL nie no sry ale takiej glupoty to jeszcze nie widzialem -_-, pomysl jak procesor 64 bitowy moze przezucic sie na 32 -_- ? tak sam z siebie bo ma zainstalowny OS w pod 32 oO ???
A co do tematu no to ja też radzę chociaż spróbować, zawsze można zainstalować ponownie wersję 32-bitową, szczególnie jeżeli ma się osobną partycję na /home (polecam takie rozwiązanie). Głównym argumentem przeciwko 64 to Flash, ale to nie problem, ciekawe tylko kiedy Adobe obudzi się i zrobi w końcu wersję 64…