Ubuntu Firefox nie wczytuje strony

Witam,
Postanowiłem przesiąść się z Windowsa na Linuxa.
Wszystko fajnie - system potrzebny mi jest do pracy w biurze, jednak moja strona nie wczytuje się do końca. Sprawdzane na Ubuntu / Linux Mint.
Dodam, że na Windowsie / Telefonie - na wszystkich przeglądarkach ładuje się do końca i śmiga aż miło.
Na linuxie nie… Wiecie, gdzie leży problem?
Dodaję screen jak to wygląda.

Nie wiem czy mogę podać, ale strona to: https://cutt.ly/RyBIAIo
Linux mi się spodobał, jednak nie chcę się zrażać zaistniałą sytuacją i wracać do Windowsa

Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.

Na Manjaro mam podobnie. Obejściem problemu może być instalacja Chrome.

Na razie nie wymyśliłem co może być powodem. Jest tu kilku speców (@krystian3w?), może coś poradzą.

Sprawdziłem u siebie i na Firefoxie również strona nie wczytuje mi się do końca (Arch Linux btw :)). Na Chromium wczytuje się normalnie.

1 polubienie

natomiast na firefoxie jak u Was

FF pod Win też psuje wygląd?

U mnie strona działa normalnie.
Próbowałeś użyć firefoxa ze snapa?

snap install firefox

System raczej nie jest winny.
Arch Linux w najnowszym FF ten sam błąd. W Chromowatych za to poprawnie wyświetla i jest ewidentnie zoptymalizowana pod WebKit.
To samo dzieje się, gdy zmienia się user-agent na inny np. Firefox-Win10.
Jakiś błąd jest w JavaScript optymalizacyjnym:

Jak patrzę na ten kod templetki to jakaś wolna amerykanka i nie dziwię się, że się coś sypie. Jedna klasa jest nadpisywania po kilka razy. Nie dość, że w CSS to jeszcze przez JS.
Pomijam to, że templetka potrafi się wykrzaczyć przy rozciągnięciu okna przeglądarki powyżej FHD.
:stuck_out_tongue:

1 polubienie

FF otwiera, tylko u mnie blokuje różne “dziwne” rzeczy (np FB):

A Opera normalnie :

Faktycznie na Chromium działa bez zarzutu - jak wszędzie na Windowsowskich przeglądarkach.
Jedynie Firefox na linuxie nie wczytuje do końca strony.

Domker - tak masz rację. W wordpresie jest wtyczka optymalizująca stronę. Autoptimize - zapewne ona robi to zamieszanie, jednak dzięki niech strona w PageSpeed Instights i GTmetrix wypada dużo lepiej.
Dodam też, że mam wtyczkę WP Rocket, która pewnie też sporo robi z kodem.