˛Czy jesli byłem swiadkiem na koncercie na ktorym został pobity fan przez gwiazde muzyczna to czy moge udostepniac taki film publicznie czy moge miec przez to nieprzyjemnosci ??Pytam was o to przed opublikowaniem filmu pewnej osoby czy moge bez jej pozwolenia udostepnic film ???Czy raczej bez zgody nie ??Prosze o szybka odpowiedz ??
Nie… osoba, która nagrała ten filmik ma prawa autorskie do niego i nie możesz z nim nic zrobić bez zgody autora.
No tak ale ja ten film nagrałem telefonem czy moge miec problemy z udostepnieniem tego filmu jesli na nim była osoba publiczna ??Jakiegos zespolu i czy ta osoba moze mi sprawe z tego powodu załozyc ??
M-a-x-i , Zmień tytuł, by był związany z problemem, korzystając z przycisku EDYTUJ, inaczej temat zostanie przeniesiony do śmietnika
Zapoznaj się TYMI informacjami.
Mozesz udostepnic, bo kto sie pytal Peji czy moga go w tvn pokazac?
Czyżby napewno nie bede miał z tym nieprzyjemnosci ??Tak na poważnie sie pytam bo nie chce łazic po sadach ??To znaczy że osoba widoczna na filmie nie może mi nic zrobic ??
Co do zasady rozpowszechnianie wizerunku wymaga zgody prezentowanej osoby. Zezwolenia nie wymaga jednak rozpowszechnianie wizerunku: osoby powszechnie znanej, jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych, zawodowych;
osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz, publiczna impreza. Znając treść nagrania oceń sam czy możesz.
Czyli nie moge raczej rozpowszechnic tego filmu bo to jest jak by nie było jego wizerunek i mogło by doprowadzic do jego skandalu to była impreza publiczna wiec chyba dam sobie spokój nie znam sie na prawie wiec lepiej żebym dał sobie spokój z tym.Nie mam zamiaru póżniej łaźić po sądach i sie tłumaczyć itp.
bueheheh nie wymyslaj przeciez takie filmy byly juz w necie chocby na tvn24 … udostepniaj bez obaw ;]