Witam! Mam internet z Orange Freedom i chciałabym udostępnic również bezprzewodowo na laptopa wnuka . Jak to zrobic? Moje łącze jest z linii TP w laptopie jest karta sieciowa bezprzewodowa.
Kabel Śieciowy niewiem ale mi sie wydaje że tak
Ale ja nie chcę łączyc poprzez kabel sieciowy!
kupić router
Router mam ale nie wiem jak dalej! =D>
Włączyć karte wi-fi na laptopie,włączyć Wireless w routerze.Na laptopie odszukać twojej sieci połączyć i już :lol:
Doświadczony to wie ale ja nie. Mam router ADSL PLANET 4110 i coś nie wigzę aby był Wireless.
– Dodane 27.01.2009 (Wt) 22:30 –
Już chyba załapałam . musi być router bezprzewodowy, tak? :oops:
Yes
Dzięki za informacje. :lol: A jaki modem-router byś mi polecił.POZDRAWIAM :lol: :lol: :lol:
Osobiście używam Edimax AR 7084gA
Jeżeli nie trzeba Ci dzielenia łącza(QoS, czyli możesz sobie przydzielić na każdy komputer jaką ma mieć szybkość download/upload) to kup tp-link tl-wr340g. Bardzo łatwy w konfiguracji, mało awaryjny, dobry zasięg. I tani około 75-80zł.
Tak to by mi pasował bo cena jak na rencistke odpowiednia tylko,że ja mam neta z Orange i tam jest tylko modem bez wejścia na wlan a do tej pory używałam tylko modem-router Planet ale on jest bez antenki i chyba nic nie zrobie bez kupna modemu razem z routerem. a może jest inne wyjście? ale nie sa drogie :lol:
Edimax z wi-fi i modemem kosztuje jakieś 120 zł.
Dzięki . kupiłam NETGARa ale coś mi sie wydaje ,że jest za słaby sygnał bo juz dwa pomieszcze nia dalej brak sieci. może zmienic antenke na większa?Jest bardzo mała obecnie.