Udostępnianie plików w sieci lokalnej

Mam problem z siecia lokalna. Mam stale ip. Do tego ruter linksys wrt54gc ver.2.0 oraz 2 kompy. Jeden XP HOME SP2 na karcie przewodowej Intel PRO/100 VE network connection, oraz laptop vista home premium który łączy się przez kartę bezprzewodową Intel PRO/Wireless 3945ABG network connection. Internet na obu kompach działa poprawnie. Po zpingowaniu obydwóch, komputery widzą się nawzajem. Po udostępnieniu pliku z xp mam do niego dostęp na viscie. Ale po udostępnieniu pliku na viscie nie mam do niego dostepu na xp (odmowa dostępu) wyłączyłem na viscie udostępnianie chronione hasłem, oraz kreator udostępniania. Co zrobić abym, miał dostęp do plików udostepnionych na viscie? Przy udostepnianiu zaznaczam opcje pełna kontrola dla wszystkich. Na żadnym kompie nie mam hasła. na obu komputerach pracuje na kontach admina. POMOCY!! DZIAŁA TYLKO W JEDNA STRONE! !!

Nazwij temat konkretnie. Przeczytaj punkt 2.6 regulaminu.

okazało sie że jednak mam dostęp z xp do visty ale tylko częściowy. Mam dostęp tylko i wyłącznie do katalogu public. Co zrobić żeby zmapować dysk d z laptopa na xp???

w zakładce zabezpieczenia musisz dodać uprawnienia do danego folderu

PPM-> Właściwości -> zabezpieczenia

Problem rozwiązany. Wystarczyło na obu kompach wlaczyc konto goscia. I wszystko dziala w obie strony nowy10-nie przeczytales tego co napislaem. Pisalem ze nadawalem uprawnienia do odczytu i zmiany zawartosci katalogu (pelna kontrola) ale dalej na xp bylo ze odmowa dostepu. Problem rozwiązany (konto goscia na obu kompach). ADMINIE DROGI ZAMNKIJ TEMAT! !!