Jestem w sieci LAN, kolega jest tez w tej sieci (osiedlowa), kolega musi mi udostępnić ważny jak dla mnie dokument. Kazał mi wpisać swój adres IP w Moich miejscach sieciowych, i on tam udostępni plik. Pokazywał u niego na XP’ku jak to działa. Ja też mam XP, tylko jak ja próbuję tak zrobić niestety włącza się przeglądarka WWW i szuka tego adresu w całym internecie.Jak zrobić aby przegladarka się nie uruchamiała, abym miał dostęp, do tego dokumentu, który kolega udostępni?
A przypadkiem czy nie trzeba slashy przed adresem IP.
Ja jak chce przez udostępnianie plików wejść na drugi komputer do udostępnionych rzeczy wpisuje \adres ip lokalny i enter i mam ładnie.
no on tak robił, mój kolega, dla przykładu wpisał tam swój adres, a jak ja wpisuje to włącza się FireFox.
Jeżeli to wpisujesz np. w pasku adresu exploratora windows(np. Moj komputer i tam w adresie) to masz coś źle pokojarzone pliki systemu z programami.
Jeżeli to mały plik to przez internet, jeżeli duży to np. przez GG, też śle lokalnie z tym że nie wiem jak tam ze stabilnością, albo niech postawi FTP.
no to chyba mam coś poprzestawiane Możecie podać co zrobic, abym mógł ściągać pliki od kolegi przez udostępnianie???jak skojarzyć te pliki?