Ukryte reklamy i walka z normalnością

Właśnie usunięto mojego posta w którym zwracałem uwagę na rażące błędy w newsie o windows.

Jak rozumiem to była tylko reklama wykupiona prze Microsoft ale wystarczyło mi to napisać a nie zamykać temat pod pozorem że niczego nie wnosi.

Według mnie pisanie nieprawdy wnosi i to negatywnie - zwłaszcza na tak poczytnym vortalu więc blokowanie uwag krytycznych jest co najmniej podejrzane.

Od lat używam windows (od wersji windows 3.11 for workgroups) i nie jestem jego wrogiem - przeciwnie.

Jednak kiedy ktoś mówi że np. pierwszy windows był innowacyjny to popełnia co najmniej niedomówienie.

W 1985 powstało kilka okienkowych systemów np.GEOS na C64 (do dziś wykorzystywany w Nokia communicator)

Wcześniej ukazał się xwindows (1984) więc jeżeli już coś napisać to to że MS nadążał za duchem czasów i nie był wtórny.

Pisanie jako o osiągnięciu że był 16bitowy raczej zasługuje na wzmiankę że amigaos z tego okresu był 32 bitowy.

Czy takie informacje prowadzą do eskalacji jakiegoś mitycznego konfliktu?

Czy cały ten temat zasługuje na kasowanie?

Proszę zwróćić uwagę że nikt z piszących nie przejawiał chęci do rozpoczynania wojny.

Czy naprawdę pisanie sprostowań jest na dp zabronione?

A po co tutaj siejesz zamęt ??

Newsa masz na Vortalu czego tam nie piszesz ??

Fiesta, zastanów się zanim coś napiszesz. Chyba to jest dział właśnie o wortalu. Widzę, że krytyka jest tutaj bardziej zwalczana niż głupie komentarze. Sam się o tym przekonałem.

Napisałem komentarz ale jak zauważył przemopk ten dział wydawał mi się odpowiedni.

No nie wie czy to był wartościowy temat, ponieważ to co napisałeś powinno znaleźć się w komentarzach na vortalu. To, że jest dział na luzie nie zobowiązuje do popełniania błedów i używania wulgaryzmów …(zakropkowane słowo):

chmmm w tamtych czasach pc nadawal sie do... chyba do niczego sie nie nadawał.

Windows zawsze był wturny.

Proszę nie siej jakiś teorii spiskowych, bo takich nie ma:

Jak rozumiem to była tylko reklama wykupiona prze Microsoft ale wystarczyło mi to napisać a nie zamykać temat pod pozorem że niczego nie wnosi.

To już wiemy.

Skoro komentarz dotyczy newsa na vortalu, to nawet bez adwokata oczywistym jest to że jego miejsce jest tam.

Skoro składasz zażalenie na obsługę forum, to wątek powinien się znaleźć w dziale O forum, albo jeszcze lepiej niejasności powinieneś wyjaśnić z osobą która go skasowała na PW.

Więc nadal uważam że mącisz i to w zaparte.

eeeeee tam, jesli mamy dział o vortalu to chyba można w nim pisać o vortalu :stuck_out_tongue:

Na prośbę usera na PW zamykam temat.