Dysk D ma pojemnośc 37,2GB, zajętego jest aktualnie 37GB no i wolnego 2GB.
Na owym dysku pliki zajmują niecałe 2GB.
Poszłam za radami pojawiającymi się na różnych forach i włączyłam opcję Pokaż ukryte pliki i foldery. No i dopiero wtedy zobaczyłam, że istnieje taki folder jak “Norton Backups” - gdzie jest on wagi 33GB.
I teraz mam pytanie czy mogę go usunąc? Jestem strasznie słaba w sprawach komputerowych, więc będę wdzięczna jeśli ktoś mi pomoże.
W normalnym trybie też spokojnie powinno się dać je uruchomić. Norton Ghost działał z dyskietki startowej i służył do tworzenia obrazów poza systemem, więc nic nie stoi na przeszkodzie by normalnie je usunąć.
Po prostu to utworzone obrazy systemowego dysku - tworzone są, by w razie awarii szybko przywrócić system, bez konieczności ponownej instalacji systemu i jego konfiguracji.
Tak, w systemie wszystko będzie działać poprawnie. Stracisz tylko ewentualną możliwość przywrócenia systemu… Sprawdź jeszcze tylko, kiedy utworzone były poszczególne pliki w tym folderze.
Domyślnie Norton Ghost tworzy archiwum w jednym pliku - zresztą daty utworzenia każdego z plików są inne, więc jasno widać, że to zupełnie różne archiwa. W takim przypadku zostawiłbym tylko dwa pliki: